Problem z Neo

Od jakiegoś czasu podczas buszowania po sieci następuje rozłączenie, ale nie zerwanie
polączenia tylko zanik przepływu informacji tzn staje osiołek przeglądarka. przez
chwilę aplikacja Neo nie wykrywa modemu potem jednak pokazuje go inicjuje połączenie jednak
dalej nie ma przepływu informacji, pomaga dopiero restart komputera. Wymieniałem modem
ale nic nie pomogło.
Aha podczas "zerwania" połączenia następuje taki chwilowy przeskok do klasycznego widoku
systemu windows, trwa to kilka sekund.
Mam modem SpeedTouch,Win XP SP1.

Odpowiedzi: 6

moge co podpowiedzec to co mnie pomogło. moze ta jakis konflikt z programem? mnie pomogło to co wyzej napisałem
Artur__
Dodano
25.02.2005 15:03:43
Mam ten sam problem, źe zrywa mi połączenie z neostradą i windows zamienia się w styl klasyczny i nie chce się połączyc:( Tylko u mnie to wszystko jest poprzedzone informacja o błedzie krytycznym svchost.exe Co mam zrobic??? Pomocy bo nie daje juź rady:(
Pablo_18Kce
Dodano
25.02.2005 13:01:54
Być moze znalazłem przyczynę ale pochwalę sie wieczorem jak spokojnie net pochodzi conamniej 6 h.
wezme tez pod uwagę te propozycje.
––––––––––––––––
Odinstalowałem McAfee(firewall) i problem zniknął. nie brałem wczesniej tego pod uwagę bo długi czas chodził bez problemu. mam nadzieje ze to jest to.
Artur__
Dodano
24.02.2005 16:10:20
http://turbokrecik.info/
przetestuj oba sterowniki (trybu Lan i Wan) oraz program cfos...moźe pomoźe.
Co do osiołka, jak masz sp2 to tcp/ip patch pomoźe.
Moźe jakiś syfik się wdarł?
Ewentualnie pisz na gg to dam ci te stery...
leon1313
Dodano
24.02.2005 14:42:13
Neo mam od kwietnia zeszłego roku,instalowałem na SP1 i dopiero teraz cos sie wali. ciągle testuję wyłączyłem McAfee Firewall została Panda Antywirus tylko i od ponad godziny chodzi net.
Artur__
Dodano
24.02.2005 14:04:52
Miałem podobny przypadek :!: :!: Odinstaluj SP1 i zobacz czy ci się poprawi :!: :!: Jeśli tak to radze zainstalować sobie SP2 :) :)
lewymen
Dodano
24.02.2005 13:21:41
Artur__
Dodano:
24.02.2005 12:13:27
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1