problem z neo

witam

mam maly problem jak w temacie z neo... mam neo 128 modem thompsona zainstalowane stery polaczenia dial up bez zadnego syfu z tepsy wszytsko bylo ladnie pieknie no wlasnie bylo... kilka dni temu zaczely sie dziac dziwne rzeczy... lacze neostrade przez chwile wszytsko chodzi w miare normalnie strona sie otworzy po kilku chwilach okno internet explorera przechodzi jakies "przobrazenia" jakby byl to windows 98 (a mam xp pro) i juz zadna stronka nie chce sie otworzyc nie mozna wyswietlic strony... gadu gadu tez sie wylacza... kiedy klikne na dwa komputerki ktore sa w pasku przy godzinie nic mi nie wyskakuje neo tak jakby byla rozlaczona a komputerki dalej sa tylko ze co z tego jak ani nie ma wysylanych ani odbieramnych bajtow zupelnie nic nie wyskakuje kiedy na nie klikam... no i wtedy tylko restart kompa i za chwile po polaczeniu neo jest to samo... nie mam pojecia co z tym zrobic wiec prosze o pomoc.... przeskanowalam kompa w trybie awaryjnym kasperskym nic nie znalazl zrobilam hijacka wywalila co na zolto i czerwono i tez nic ad awarem tez skanowalam co bylo to usuwalam a problem dalej jest... prosze o jakakolwiek szybka pomoc bo net jest mi niezbedny...:(
dziekuje
pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Łata KB921883 do pobrania ze stron MS i zainstalowania.
Żółty
Dodano
15.08.2006 20:01:49

Megusiu :) spróbuj może reinstalacji sterowników do modemu.Może też przyczyna Twoich problemów leżeć po stronie TP SA.,i wtedy pozostaje tylko dzwonić do nich i zgłosić awarię.Sam jakiś czas temu miałem dosyć podobną historię.Net niby był,ale transferu zero :):) Internet się otwierał,ale zmiana strony graniczyła z cudem.Odczekałem dni kilka,i wszystko wróciło do normy:):)

Pzdrawiam...

gajowy
Dodano
15.08.2006 19:51:03
  • megusia 15.08.2006 21:07:53

reinstalka sterownikow do modemu nic nie pomogla bo dzisiaj ja robilam... a co do tego ze problem jest u nich to nie wiem co o tym myslec poniewaz u mnie dzieja sie dziwne rzeczy np to ze net jest niby polaczony tzn te dwa komputerki sa a jak na nie klikne to nic mi nie wyskakuje okienko ktore powinno wyskoczyc nie pokazuje sie a poza tym chodzi o to co sie dzieje z internet explorerem ze cale okno zamienia sie tak jakby byl to win 98... tzn jest wszytsko takie szare i kanciaste... wiec nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z tepsa...no ale dziekuje za pomoc...a co do tej latki to dzieki sprobuje i napisze co i jak (oczywiscie jak uda mi sie ja sciagnac bo przez ostatnie dni moje siedzenie w necie ogranicza sie do kilku minut i... restart... eh)<br />pozdrowka

• megusia 15.08.2006 21:07:53

reinstalka sterownikow do modemu nic nie pomogla bo dzisiaj ja robilam... a co do tego ze problem jest u nich to nie wiem co o tym myslec poniewaz u mnie dzieja sie dziwne rzeczy np to ze net jest niby polaczony tzn te dwa komputerki sa a jak na nie klikne to nic mi nie wyskakuje okienko ktore powinno wyskoczyc nie pokazuje sie a poza tym chodzi o to co sie dzieje z internet explorerem ze cale okno zamienia sie tak jakby byl to win 98... tzn jest wszytsko takie szare i kanciaste... wiec nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z tepsa...no ale dziekuje za pomoc...a co do tej latki to dzieki sprobuje i napisze co i jak (oczywiscie jak uda mi sie ja sciagnac bo przez ostatnie dni moje siedzenie w necie ogranicza sie do kilku minut i... restart... eh)<br />pozdrowka

• megusia 15.08.2006 21:10:05

sorki za dwa posty... juz latke sprawdzilam bo udalo sie sciagnac bo szybko... i niesttety latka u mnie sie nie zainstaluje (nie mam zadnych service packow... i nie chce za bardzo ich miec...) wiec... co dalej...?:((

• gajowy 16.08.2006 00:32:38

<p>Po dodaniu przez Ciebie,tego drobiazgu że nie posiadaż żadnych serwice pack&oacute;w,i co za tym idzie żadnych łatek,niestety ale przecz&oacute;wam że jedynym lekarstwem na Twoje bolączki ((obym się mylił),będzie format c .Jesli moje słowa okażą się prorocze,to po tej operacji (reinstalce systemu),odrazu odwiedź Windows Update i zainstaluj wszystko co serwis ten Ci zapoda.Service Packi i cała reszta łatek od MS,to swoistego rodzaju substancja łatająca,bez kt&oacute;rej Windows to jedno wielkie sito.Obym się mylił,ale mnie to wygląda nie dobrze:):)Trzymam kciuki i....</p><p>Pozdrawiam.</p>

• Żółty 16.08.2006 05:41:06

<p>Nie wiem skąd u Ciebie dziwne uprzedzenie do Service Pack&oacute;w ale c&oacute;ż ...</p><p>Na teraz zaproponować Ci mogę wycięcie port&oacute;w 139 i 445 na firewallu, kt&oacute;ry używsz, ale na przyszłość nie wiadomo czy nie padniesz ofiarą kolejnej dziury bez stosownych aktualizacji.</p>

megusia
Dodano:
15.08.2006 18:36:22
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1