Problem z naprawą Windowsa

Probuję uruchomić komputer i pokazuje mi się wybór, jak mam go uruchomić: awaryjnie, normalnie itd. i jak wybieram jakiekolwiek oprócz "ostatnie działające ustawienia" to jest czarny ekran, a jak naciskam wtedy coś, to się resetuje komputer. A jak wybieram "ostatnie działające ustawienia to mi się pokazuje napis, że mam włożyć płytę z instalatorem windowsa i wybrać naprawę (r). ](*,) 1. Którą płytę mam włożyć, bo są 2: jedna do preinstalacji (a ja nie wiem, co to jest), a na drugiej jest napisane, że tylko do nowych komputerów, ale nie mam pewności, że to do końca prawda) ](*,) 2. W instrukcji jest napisane, że powinna być możliwość wybrania instalatora w wyborze systemów operacyjnych, ale u mnie nie ma żadnego takiego wyboru, tylko od razu się pojawia jak mam uruchomić system windows. ](*,) 3.Próbowałem sposobu podanego na http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545 (z FAQ) ale nie chce się włączyć instalator (patrz punkt 2) POMÓŻCIE!!! Wystarczy, że sie dowiem, jak uruchomić konsolę odzyskiwania.

Odpowiedzi: 3

Zostaw tę konsolę - przy Twoim opisie czort wie co się stało. Przejdź etap dalej - dopiero po zaklepaniu licencji - wybierz "R". Wróć - najpierw - z konsoli przeprowadź jeszcze chkdsk /r ( po zakończeniu procedury sprawdź czy system "wchodzi". Jeżeli nie to dopiero przejdź do kroku naprawy poprzez reinstalację ).
Rebe
Dodano
19.06.2007 08:39:31
W porządku, ale jakie polecenia mam stosować? Samo włączenie konsoli nic mi nie dało
Mijak
Dodano
18.06.2007 22:19:59
Witaj preinstalacyjna :) i wybierasz po przejsciu wszystkich pytan R czyli naprawa i przechodzisz do poziomu konsoli odzyskiwania :) pozdrawiam serdecznie mati
cadmaniac24
Dodano
18.06.2007 15:29:35
Mijak
Dodano:
17.06.2007 12:55:44
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1