Problem z napędami DVD
Mam nastepujący problem, po uruchomieniu systemu wymaga sterowników do napedu DVD. Komputer sie wiesza gdy jest w napedzie płyta a w systemie widnieją dwa niezainstalowane urządzenia bez sterowników, naped DVD i nieznane urządzenie. Wszelkie próby zawiodły, w internecie nie znalazłem zadnego lekarstwa mimo iz składam komputery. Instalowałem róźne programy do obsługi napedów i lipa. Z innymi napedami DVD np. nagrywarką DVD Pioneera ta sama śpiewka. :?: Przypuszczam źe to wina SP2 Moja konfiguracja: Epox 8RDA3I, 512 DDR 400MGH@450, Antek2000@2400XP+, Maxtor 120G 8Mb, GF FX 5600 Leadltek 128 b/Mb
Odpowiedzi: 3
ASPI nic nic nie daje :cry:
A ja – tak na początek – zacząłbym od próby postawienia systemu w pełnej konfigruracji sprzetowej, ale na sprźecie z fabrycznymi ustawieniami, bo sobie mogę w blokady dzielników wierzyć, ale......
Do tego skoro podejrzewasz SP2 to moźe wystarczy rozejrzenie się za nowszymi sterownikami dla chipsetu nVidii lub sprawdzenie – dla weryfikacji podejrzeń – czy taki sam kłopot występuje w tejk onfiguracji z SP1.
Lekarstw typu odpiąć/przypiąć czytniki czy zdeinstalować/zainstalować kontrolery ordynować nie chcę, bo przeciez
Do tego skoro podejrzewasz SP2 to moźe wystarczy rozejrzenie się za nowszymi sterownikami dla chipsetu nVidii lub sprawdzenie – dla weryfikacji podejrzeń – czy taki sam kłopot występuje w tejk onfiguracji z SP1.
Lekarstw typu odpiąć/przypiąć czytniki czy zdeinstalować/zainstalować kontrolery ordynować nie chcę, bo przeciez
– co prawda nie mam pojęcia jakie to bły proby, ale z osobą, kóra piszeWszelkie próby zawiodły
dyskutować nad precyzją wypowiedzi nie będe...nie znalazłem zadnego lekarstwa mimo iz składam komputery
Instalowałes ASPI ??
Strona 1 / 1