Problem z nagrywarką
dlaczego nagrywarka TEAC w552E 52x/24x/52x przy wypalaniu obrazu płyty w CloneCD nie nagrywa go cały czas z zadaną prędkością. zaczyna nagrywanie np. x40 i po kilkudziesięciu procentach postępu prędkość nagrywania zaczyna spadać, nieraz pod koniec płyty pokazuje się nawet x16, później średnią prędkość nagrywania Clone wyświetla np. x20.
dodam, źe bufor jest cały czas wypełniony jak równieź Nero wypala cały czas z tą samą prędkością jaką ustawię, np. x48 i nie ma takiego problemu.
moźe to wina Clona?
dodam, źe bufor jest cały czas wypełniony jak równieź Nero wypala cały czas z tą samą prędkością jaką ustawię, np. x48 i nie ma takiego problemu.
moźe to wina Clona?
Odpowiedzi: 4
Jeśli chcesz zobaczyć rzeczywistą prędkość nagrywania w Nero wejdź do rejestru: HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/ahead/Nero–Burning Rom/Recorder ,teraz znajdź wartość "ShowSingleRecorderSpeed" i kliknij na niej dwa razy i wpisz w dane wartości 1 zamiast zero.
Teraz Nero będzie pokazywał rzeczywistą prędkość nagrywania a nie taką jaką sie wybierze.
Teraz Nero będzie pokazywał rzeczywistą prędkość nagrywania a nie taką jaką sie wybierze.
Tomekk:
To nie jest wina CLONE CD,
NERO pokazuje Ci z jaką wartością "powinna" być wypalona płyta np. 48x
a w clone cd jest pokazywana rzeczywista prędkość.
Próbowałeś uźywać róźnych nośników ??
Próbowałeś edytować zakładki CLONE CD ??
Nie próbowałem z innymi nośnikami, ale zrobię to.
Jeśli Clone pokazuje rzeczywistą prędkość nagrywania dlaczego zmienia się tak drastycznie (np. z x40 na x20). Rozumiem odchylenia kilku dziesiątych ale o kilka razy to chyba nie powinno tak być.
Miałem wcześniej LG x8 i Clone nagrywał całą płytę w przedziale prędkości powiedzmy x7,90 – x7,95 (to tylko przykład) i średnia wychodziła w granicach x8. Teraz zadaję mu x40 a średnia jest na przykład x24. Słychać to nawet po pracy płyty w nagrywarce, źe wiruje z róźną prędkością. W przypadku wypalania w Nero nie słyszę znaczących róźnic w szumie obracającej się płyty.
O jakiej edycji zakładek CloneCD mówisz?
Ja mam podobny problem tyle ze z nagrywarka NEC [modelu nie podam bo akurat mi sie spier... zepsula i musialem oddac do wymiany]. W sumie to mam jeszcze wiekszy problem bo moja nagrywarka powinna wypalac cd z predkoscia 40x i cdrw – 10x, ale kiedy wypalam cd to nagrywa sie z predkoscia 4x, 6x itp. Probowalem w Alcohol'u 120% i tam juz jest troche lepiej – cd wypala sie z predkoscia 10 – 15x.
To nie jest wina CLONE CD,
Strona 1 / 1