Problem z nagrywarka
Witam!! mam nadzieje ze ktos z was mi pomoze, otoz cos mi sie stalo z nagrywarka,tzn. perzy nagrywaniu bufor bardzo powoli sie powieksza, wczesniej dzialo sie to o wiele szybciej, a poza tym gdy juz nagrywa najczeciej tak przy 7–8 % bufor nagle spada i nagrywanie jest nieudane, czy to nagrywarka sie zepsola czy ja mam moze jakeis ustawienia zle zrobione, PLEASE HELP ME!!!!!
Odpowiedzi: 5
Przy niektórych seriach nagrywarek,producenci wręcz zalecają zmianę firmware czyli biosu napędu.
Coś im tam nie wyszło :D
Sporo na ten temat (podaję ten link chyba po raz setny :D ):
www.cdrinfo.pl
Coś im tam nie wyszło :D
Sporo na ten temat (podaję ten link chyba po raz setny :D ):
www.cdrinfo.pl
Firmware, to takie coś, czego po Twoim powyźszym poście, moźna z cała pewnością powiedzieć, źe nie zmieniałeś :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
to znaczy?? co to jest firmware?
A zmienialiście firmware swoich nagrywarek :?: Jak tak to na 99% wina tego. Innej opcji nie widzę, no chyba, źe nagrywarka się w smieszny sposób uszkodziła.
mam ja juź 5 miesięcy LG
Kiedy nagrywam cos na płyte cd–rw to nagrywa mi sie spoko i jest ok.
Ale jeśli nagrywam jakieś dane na cd–r to w 40 procentach udaje mi sie nagrac cos ,albo potem jakieś błedy występuja przy wkladaniu płytki do cd romu .
Próbowałem nagrywac na róźne płytki z róznych firm
od esperanzy,datebox ...., po minti.
Tez mi nagle bufor nagrywarki zwalnia o 7 % mimo źe mam wszystkei programy powyłanczane np. kazaa itp..
Nieweim w czym problem z nagrywarką ???
Kiedy nagrywam cos na płyte cd–rw to nagrywa mi sie spoko i jest ok.
Ale jeśli nagrywam jakieś dane na cd–r to w 40 procentach udaje mi sie nagrac cos ,albo potem jakieś błedy występuja przy wkladaniu płytki do cd romu .
Próbowałem nagrywac na róźne płytki z róznych firm
od esperanzy,datebox ...., po minti.
Tez mi nagle bufor nagrywarki zwalnia o 7 % mimo źe mam wszystkei programy powyłanczane np. kazaa itp..
Nieweim w czym problem z nagrywarką ???
Strona 1 / 1