Problem z nagrywarka po aktualizacji

Witam Dopadl mnie taki problem: Mialem wylaczone w systemie automatyczne aktualizacje. Cos mnie podkusilo i pare dni temu wlaczylem ta opcje. System pobral sobie ponad 50 aktualizacji. Generalnie nie zauwazyl bym roznicy przed i po, jednak cos stalo sie z nagrywaniem plyt (CD i DVD). Nagrywarka zaczela pracowac z predkoscia gora x1, co owocuje 45 minutowym nagrywaniem plyty DVD. W zaden sposob nie jestem w stanie powrocic do stanu przed aktualizacjami. Nie pomagalo przeinstalowanie Nero, zainstalowanie nowszej wersji, odinstalowanie i ponowna instalacja nagrywarki. Przywrocilem system do czasu sprzed aktualizacji, usunalem wszystkie zainstalowane aktualizacjei i NIC. Czy ktos spotkal sie z takim problemem ? Prosze o jakas pomoc, bo obecnie sam nie widze innej rady, jak postawienie systemu od nowa...

Odpowiedzi: 1

Zamiast nagrywarkę należalo odinstalowac kanał IDE, na którym się ona znajduje - przy okazji sprawdź w jego właściwościach czy tryb pracy to nie PIO zamiast UDMA ( jeżeli tak właśnei jest to ta deinstalacja i restart powinny rozwiązać sprawę ). Do tego warto zajrzeć do loów systemu i sprawdzić czy nie ma w nich informacji o jakichś błędach z ATAPI/CDROM zwiazanych. To, że tak isę stąło po aktualizacjach moze być czystym przypadkiem i nie mieć z nimi związku.
Rebe
Dodano
19.10.2007 08:57:22
Gpear
Dodano:
18.10.2007 23:58:32
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1