Problem z nagrywarką DVD Samsung

Problem wygląda następująco:
–Czesto mi się zdarza, źe gdy chcę nagrać płytę mam ograniczony wybór prędkości ( jest to opcja 40x i najszybsza), ale czasami wszystko funkcjonuje normalnie
–Problem, który pojawił się dzisiaj, to to , źe nagrywarka przestała odczytywać płyty!!!! nie widzi ich!

Mam wgrany do nagrywarki bios TS–05(najnowsza wersja)
!!PROSZĘ O POMOC!!

Odpowiedzi: 5

Tez mam nagrywarke Samsung. Predkosc jest najmniejszym problemem. Nagrywarka nie radzi sobie zbyt dobrze z plytami mint. Kupilem wiec te "lepsze" emtec. To samo. Jak zgrywam dvd jest w miare w porzadku. Ale jesli przenosze na plyte kilka divixow, to czesc z nich jest nie do odczytu. Uzywalem nero, pinnacle'a i jeszcze kilku. I w zasadzie tylko pinnacle jest przystosowany. Co ciekawe na plytach dvd samsung jak na razie wszystko nagrywa sie bez problemow. Czyzby nagrywarka sama sobie dopasowywala z jakimi plytami wspolpracuje? Przeciez to smieszne.
piotur
Dodano
19.12.2004 14:44:50
JN:
Sam wgrywałeś najnowszy bios czy był juź

Bios wgrałem sam za pomocą programu który znajdował sie na stronie samsunga. Plik z biosem równiez sciągnąłem ze strony tego producenta. Wgranie biosu pomogło wyeliminować mój poprzedni problem (paląca się nonstop czerwona dioda podczas pracy kompa), jednak nie zlikwidował ,,znikających,, prędkości

Posiadałem bios TS–03 (na stronie samsunga zachęcali do wymiany biosu przez uzytkowników więc skorzystałem... 8) )
uźytkownik
Dodano
13.12.2004 11:10:07
Sam wgrywałeś najnowszy bios czy był juź .

Odinstaluj oprogramowanie.

Przepnij nagryware na drugi kanał IDE jako Master i ma być wpięta na końcu taśmy sygnałowej.

Wgraj ponownie oprogramowanie.
Moźesz wgrać ASPI 4.71.2.

Jak nic poczytaj i wrzuć problem:
http://forum.cdrinfo.pl/forumdisplay.php?f=2
JNJN
Dodano
13.12.2004 10:52:07
Rebe:
Prędkości – kwestia płyt i ich rozpoznawania.
Odczyt – moźe tylko laser się przybrudził i wystarczy czyszczenie?

–Właśnie raczej nie.. nagram załoźmy 2x płytkę Sony a trzeci raz juz mam okrojony wybór prędkości (teraz juź wogóle nie moge nagrywać)
–Nagrywarka ma tydzień, i juź laserk by się zabrudził ? :shock:
uźytkownik
Dodano
13.12.2004 10:32:31
Prędkości – kwestia płyt i ich rozpoznawania.
Odczyt – moźe tylko laser się przybrudził i wystarczy czyszczenie?
Rebe
Dodano
13.12.2004 08:30:49
uźytkownik
Dodano:
12.12.2004 22:11:38
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1