Problem z N3510i
Mam pewien z podłączeniem kabelka do N3510i. Kabelek jest na com. Nie wiem dlaczego nie działa ale jest tak: zauwazylem ze przy jednym koncu kabla (gdzie podlacza sie tel sa 4 bolce a w sumie miejsc jest 6, moze tak ma byc).
Mam program oxygen najnowsza wersje.
Jak podłączylem kabelek do noki i do kompa to program nic nie wykrywa a jak chce wlaczyc telefon to sie nieda, po sekundzie sam sie wylancza, nic sie nawet nie pokazuje. Zauwazylem ze te bolczyki czasami sie wgniataja, ale mysle ze to nie to. I co dziwne tak samo sie zachowuje tel podlączony do kabla lecz kabel nie jest podlaczony do komputera, poprostu jest w stanie 'wolnym', jest tak jakby nie wykrywal kabla komputer. Podobno w biosie cos trzeba zmienic ale nic nie znalazłem co by mozna bylo zmienic. jak ktos wie co mam poszukac i i zmienic niech mi napisze.
===========
Właściwości płyty głównej:
ID płyty głównej 04/08/2004–VT8377/VT8237–A7V600–X
Nazwa płyty głównej Asus A7V600–X
Właściwości magistrali FSB:
Typ magistrali DEC Alpha EV6
Szerokość magistrali 64–bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz
Przepustowość 2666 MB/sek
Właściwości magistrali pamięci:
Typ magistrali DDR SDRAM
Rzeczywista częstotliwość taktowania 200 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz
Przepustowość 3200 MB/sek
Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej:
Typ magistrali VIA V–Link
Szerokość magistrali 8–bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (ODR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 533 MB/sek
Informacje fizyczne płyty głównej:
Liczba gniazd procesora 1 Socket 462
Liczba gniazd rozszerzeń 6 PCI, 1 AGP
Liczba gniazd pamięci 3 DDR DIMM
Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN
Współczynnik postaci ATX
Rozmiar płyty głównej 240 mm x 300 mm
Mikroukład płyty głównej KT600
Dodatkowe własności CPU Overheating Protection, JumperFree, Stepless Freq Selection
Producent płyty głównej:
Nazwa firmy ASUSTeK Computer Inc.
=============
Bardzo prosze o wasza pomoc.
Mam program oxygen najnowsza wersje.
Jak podłączylem kabelek do noki i do kompa to program nic nie wykrywa a jak chce wlaczyc telefon to sie nieda, po sekundzie sam sie wylancza, nic sie nawet nie pokazuje. Zauwazylem ze te bolczyki czasami sie wgniataja, ale mysle ze to nie to. I co dziwne tak samo sie zachowuje tel podlączony do kabla lecz kabel nie jest podlaczony do komputera, poprostu jest w stanie 'wolnym', jest tak jakby nie wykrywal kabla komputer. Podobno w biosie cos trzeba zmienic ale nic nie znalazłem co by mozna bylo zmienic. jak ktos wie co mam poszukac i i zmienic niech mi napisze.
===========
Właściwości płyty głównej:
ID płyty głównej 04/08/2004–VT8377/VT8237–A7V600–X
Nazwa płyty głównej Asus A7V600–X
Właściwości magistrali FSB:
Typ magistrali DEC Alpha EV6
Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz
Przepustowość 2666 MB/sek
Właściwości magistrali pamięci:
Typ magistrali DDR SDRAM
Rzeczywista częstotliwość taktowania 200 MHz (DDR)
Efektywna częstotliwość taktowania 400 MHz
Przepustowość 3200 MB/sek
Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej:
Typ magistrali VIA V–Link
Szerokość magistrali 8–bitowy(a)
Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (ODR)
Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz
Przepustowość 533 MB/sek
Informacje fizyczne płyty głównej:
Liczba gniazd procesora 1 Socket 462
Liczba gniazd rozszerzeń 6 PCI, 1 AGP
Liczba gniazd pamięci 3 DDR DIMM
Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN
Współczynnik postaci ATX
Rozmiar płyty głównej 240 mm x 300 mm
Mikroukład płyty głównej KT600
Dodatkowe własności CPU Overheating Protection, JumperFree, Stepless Freq Selection
Producent płyty głównej:
Nazwa firmy ASUSTeK Computer Inc.
=============
Bardzo prosze o wasza pomoc.
Odpowiedzi: 11
max17:
czterech_:
w takim wypadku – wina kabla, nic innego.
To znaczy ze mam kabelek z.....ny czy nieodpowiedni do tej noki??
A nie da sie jakos tego inaczej zrobić ???
z kablami to jest tak,źe są róźne, a jakość niektórych pozostawia wiele do źyczenia,generalnie jest to spowodowane tym,źe nie ma jakiegoś oficjalnego kabla od nokii,są tylko robione przez inne firmy,czasem beznadziejnie.
pokombinować pewnie moźesz,powypchać na siłę itd,bo telefonu raczej nie zniszczysz;) ale radzę kupić nowy,inny.
czterech_:
To znaczy ze mam kabelek z.....ny czy nieodpowiedni do tej noki??
A nie da sie jakos tego inaczej zrobić ???
Dociskam mocna jak sie da baterie i kabelek. A po za tym bateria nie chce wejsc w specjalne dla niej przygotowane miejsce. :cry: :cry: :x A jak włoze w to miejsce to i tak brakuje 2mmmm zeby wcisnac baterie w miejsce gdzie ma sie stykac z drucikami.
Kabelek ma po obu stronach inny kształt konca ( jednym jest bardziej blizej spodu tam gdzie ma byc wlozona baterja).
A jak chce podłączyc to po wyciagniecu kabelka widze ze dw bolczyki sa wcisniete prawie do srodka. Zauwazylem tez ze jak tak robie to własnie bateria nie łączy. Ale przecierz nie moge podłączyc inaczej baterii, chyba ze jest inny sposób na podłączenie bateri????
Kabelek ma po obu stronach inny kształt konca ( jednym jest bardziej blizej spodu tam gdzie ma byc wlozona baterja).
A jak chce podłączyc to po wyciagniecu kabelka widze ze dw bolczyki sa wcisniete prawie do srodka. Zauwazylem tez ze jak tak robie to własnie bateria nie łączy. Ale przecierz nie moge podłączyc inaczej baterii, chyba ze jest inny sposób na podłączenie bateri????
eee...coś ci się wygina? bolce? piny? to tak średnio dobrze, na pewno dobrze wszystko wkładasz? bo kabel,skoro jest napisane 3510, dobry...
a ściskasz w miejscu gdzie bolce dotykają do płytki.
a ściskasz w miejscu gdzie bolce dotykają do płytki.
A więc,
Troche sie boje o tel zeby nie zniszczyc, wiec w ostatecznosci bede musial cisnąć na maxa.
I w oxygenie to mi wykrywa caly czas "DKU5:Połączenie udane" o co w tym lata, nic nie podłączylem a cos wykrywa. I jak wkladam kabelek do telefonu to 2 bolczyki sie zginają i wchodza do srodka i nic z tego.
To mam dosciskac mocno baterie czy kabelek ???
I cos jeszcze na kabelku pisze 3510 a ja mam 3510i ale chyba to bedz znaczenia.
Troche sie boje o tel zeby nie zniszczyc, wiec w ostatecznosci bede musial cisnąć na maxa.
I w oxygenie to mi wykrywa caly czas "DKU5:Połączenie udane" o co w tym lata, nic nie podłączylem a cos wykrywa. I jak wkladam kabelek do telefonu to 2 bolczyki sie zginają i wchodza do srodka i nic z tego.
To mam dosciskac mocno baterie czy kabelek ???
I cos jeszcze na kabelku pisze 3510 a ja mam 3510i ale chyba to bedz znaczenia.
czterech_:
polecam mobiMB, prosty łatwy i przyjemny.
Racja do wgrywania dzwonków,tapet i gier MobiMB jest najlepszy.Ale co będzie jak max17 będzie sobie chciał zmienić powitanie albo ksiąźkę telefoniczną skopiować :?: Mam obydwa progsy,i nie rozumiem co jest dziwnego w oxygenie.
powiem ci tak...kable bywają róźnej jakości. nie baw się z ustawieniami,bo tam na 96,59% wszystko jest ok. odpal oxyźę, podepnij kabel,włącz telefon i CIŚNIJ. mocno ciśnij. bardzo mocno. jak mocno moźe ci powiedziec fakt,źe po trzech grach java muszę robić odpoczynek dla kciuka.
a tak swoją drogą, oxyźę jest dość dziwnym menaźerem fona, zresztą jeśli ci się uda to sam się przekonasz – polecam mobiMB, prosty łatwy i przyjemny.
a tak swoją drogą, oxyźę jest dość dziwnym menaźerem fona, zresztą jeśli ci się uda to sam się przekonasz – polecam mobiMB, prosty łatwy i przyjemny.
Oto mój kabelek:

Myśle źe mamy podobne kable.Musisz postarać się włoźyć baterię w to miejsce na kabelku inaczej łatwo o rozłączenie i to chyba będzie ten problem.Nie wiem jak inaczej moźna umiejscowić baterię jeśli nie w tym koszyczku to gdzie ? Dociskasz ją palcem czy jak :?:

Myśle źe mamy podobne kable.Musisz postarać się włoźyć baterię w to miejsce na kabelku inaczej łatwo o rozłączenie i to chyba będzie ten problem.Nie wiem jak inaczej moźna umiejscowić baterię jeśli nie w tym koszyczku to gdzie ? Dociskasz ją palcem czy jak :?:
Próbowałem tak i nic ti nie daje! Aha i czy to prawda ze musza wystawac 4 bolczyki a nie 6 ???
U mnie są tak: | | |
0 | 0
Czy tak tez jest u ciebie?
Dociskam i za kazdym razem jest to samo – tel sie wylacza po nie calej sekndzie. I jeszcze jedno mam 3510i a na kabelku pisze 3510. Ale to chyba nie ma znaczenia. W kabelku jest tez specjalne miejsce gdzie mozna wlozyc baterie ale u mnie sie nie miesci (minimalnie brakuje miejsca) mogłbym wepchac ale sie boje ze cos pęknie a wtedy...
Podejzewam kabel albo komputer bo tak samo sie zachowuje tel jak kabel jest i nie jest podłączony.
U mnie są tak: | | |
0 | 0
Czy tak tez jest u ciebie?
Dociskam i za kazdym razem jest to samo – tel sie wylacza po nie calej sekndzie. I jeszcze jedno mam 3510i a na kabelku pisze 3510. Ale to chyba nie ma znaczenia. W kabelku jest tez specjalne miejsce gdzie mozna wlozyc baterie ale u mnie sie nie miesci (minimalnie brakuje miejsca) mogłbym wepchac ale sie boje ze cos pęknie a wtedy...
Podejzewam kabel albo komputer bo tak samo sie zachowuje tel jak kabel jest i nie jest podłączony.
Sam mam n3510 i wiele razy podłączałem do swojego kompa n3510i ,nic nie ustawiałem w biosie i jakoś chodzi ...
Myśle źe rzecz moźe być w tym źe kabelek lipny albo musisz DOKŁADNIE docisnąć kabel i baterie – tak źeby nie wypadała po włoźeniu kabla.
Myśle źe rzecz moźe być w tym źe kabelek lipny albo musisz DOKŁADNIE docisnąć kabel i baterie – tak źeby nie wypadała po włoźeniu kabla.
Strona 1 / 1