Problem z myszka pod xp!!! [pilne]
mam nastepujacy problem:
dziala mi myszka jedna serial (niestety jest juz kiepska i chce zmienic) lecz gdy zmieniam to mi zadna niedziala.
komputer nieposiada wersjia ps/2 i kombinowalem z przejsciowkami i nadal niedziala.
kiedys dzialala mi jedna myszka na przejsciowce ale nawet teraz nieche:(
kombinowalem juz, formaty nic nie dawaly, przestawianie biosu rowniez.
nawet przekladalem porty na plycie (wlaczone tasmami sa) i nic to niedalo:(
ma ktos jakiegos pomysla?
niemam pojecia czy nawet nowa myszka na serial (jesli taka znajde w sklepie:/) bedzie dzialac... bo inna na serial tez niechce:(
dziala mi myszka jedna serial (niestety jest juz kiepska i chce zmienic) lecz gdy zmieniam to mi zadna niedziala.
komputer nieposiada wersjia ps/2 i kombinowalem z przejsciowkami i nadal niedziala.
kiedys dzialala mi jedna myszka na przejsciowce ale nawet teraz nieche:(
kombinowalem juz, formaty nic nie dawaly, przestawianie biosu rowniez.
nawet przekladalem porty na plycie (wlaczone tasmami sa) i nic to niedalo:(
ma ktos jakiegos pomysla?
niemam pojecia czy nawet nowa myszka na serial (jesli taka znajde w sklepie:/) bedzie dzialac... bo inna na serial tez niechce:(
Odpowiedzi: 11
przeczyszczenie nic nie dalo.
co do rozszerzenia jest ok bo nawet z jeszcze innego kompa bylo brane (zamiast lpt wzucilem drugi com)
a do tego ta myszka ktora mi dziala to chodzi na obydwoch portach:|
wiec jest to dosc dziwna sytuacja:(
co do rozszerzenia jest ok bo nawet z jeszcze innego kompa bylo brane (zamiast lpt wzucilem drugi com)
a do tego ta myszka ktora mi dziala to chodzi na obydwoch portach:|
wiec jest to dosc dziwna sytuacja:(
Najlepiej jakbys uzyl do czyszczenia sprezonego powietrza.
Albo pojdz do kogos i sprawdz czy u niego bedzie dzialac i rozszezenie i mycha.
Albo pojdz do kogos i sprawdz czy u niego bedzie dzialac i rozszezenie i mycha.
Moze po prostu jest brudny przeczyćś go
dobra troche dopowiem bo powinienem...
dzialalo ale kiedys... potem przenioslem do innej obudowy kompa i przestalem go uzywac (lezal w szafie:P)
jakis czas temu go wlaczylem i juz niechce dzialac...
ad bios: standardowe nic nie daja tak samo kombinowanie z recznymi ustawieniami nic.
port... wzucilem innego zledzia i tez nic... jesli niedziala port to dziwne ze jednak jedna myszka dziala??!!
moglem przy przenoszeniu cos zepsuc ale watpie... niepierwszy raz przenosilem...:|
dzialalo ale kiedys... potem przenioslem do innej obudowy kompa i przestalem go uzywac (lezal w szafie:P)
jakis czas temu go wlaczylem i juz niechce dzialac...
ad bios: standardowe nic nie daja tak samo kombinowanie z recznymi ustawieniami nic.
port... wzucilem innego zledzia i tez nic... jesli niedziala port to dziwne ze jednak jedna myszka dziala??!!
moglem przy przenoszeniu cos zepsuc ale watpie... niepierwszy raz przenosilem...:|
Ejj watpie wczesnij mu dzialalo ale warto i to sprawdzic
A moze na plycie glownej jest gniazdko skopane.
A moze w biosie jest cos pokopane wez ustawienia standartowe moze cos pomoze :?: :?:
xp mam ... obecnie tylko najwazniejsze laty..ale wczesniej mialem z sp1 i tak samo...
co do myszy na usb... mam usb na sledziu ale mysz na usb to jednak wiekszy wydatek...
tym bardziej jesli mam 3 myszy na ps/2 dzialajace i zadna niechce dzialac
co do myszy na usb... mam usb na sledziu ale mysz na usb to jednak wiekszy wydatek...
tym bardziej jesli mam 3 myszy na ps/2 dzialajace i zadna niechce dzialac
Jesli masz USB to pozycz od kogos myche ktoa ma USB i podloncz pod swoje USB.Jesli bedzie dzialac to kup myche ktora ma USB.
A mysz moze jest walnieta. Albo windows jest walniety zainstaluj sobie jakies łatki albo jesli nieamsz to XP'eka
przelotka czyli przejsciowka?
no na dwoch probowalem... jedna nowka niesmigana;]
no na dwoch probowalem... jedna nowka niesmigana;]
Strona 1 / 1