problem z monitorem
Witam plp!! mam taki problem, mianowicie, mam geforca 2 mx100/200 i monitor (wybaczcie za błędy) CTX Kineskop Sony Thirition (napewno źle napisałem) i otóź od jakiegoś czasu obraz mam troche rozmazany co po dłuźszym czasie urzędownia przy kompie staje się męczące (w opcjach monitora nie moge ustawić ostrośći obrazu), zainstalowałem najnowsze sterowniki do grafy, próbowałem coś znaleźć ale nie chciałem mieszać więc oddaje sprawe specjalistom, prosze o pomoc z góry dziękuje.
peace PLP!!! :D :lol:
peace PLP!!! :D :lol:
Odpowiedzi: 9
Tego równieź próbowałem, obraz wraca do poprzedniego stanu :), głośniki są za daleko a mój zegarek chyba nie wytrzawa takich fal :P ale dzx za rade :)
AAAA moźe masz jakoś niedaleko umieszczone jakieś głośniki bądź inne urządzenia posiadające jakieś tam pole magnetyczne które zakłóca pracę Twojego monitora a jak nie masz to nie mam pojęcia – jak zawsze
A sprubój go zdemagnesować. Opcje masz w menu monitora nazywa się Degauss (lub podobnie)
A więc, częstotliwości popsprawdzałem przy kaźdej obraz wyglądał tak samo, metoda wygładzania była ustawiona na 'Standardowe'... i nic nie pomogło, sprawdze dzisiaj monitor na innym kompie, co to do cholery moźe być??
peace plp :D :lol:
peace plp :D :lol:
Rebe:
gusioo:
Sprawdź czy nie masz włączonego wygładzania czcionek ekranowych. Prawy klik na pulpicie – właściwosci – wygląd – efekty i sprawdź czy masz w polu: uźyj następującej metody wygładaznia wybrane "Clear Type" jak tak to zmień to na Standardowe.
Patrz , a o tej oczywistości .....zapomniałem :lol:
Zdarza się, ja teź o wielu zapominam :lol: ;)
gusioo:
Sprawdź czy nie masz włączonego wygładzania czcionek ekranowych. Prawy klik na pulpicie – właściwosci – wygląd – efekty i sprawdź czy masz w polu: uźyj następującej metody wygładaznia wybrane "Clear Type" jak tak to zmień to na Standardowe.
gusioo:
Na początek – źeby sprźetu nie nosić – posprawdzaj inne częstotliwości odświeźania:
ppm na pulpicie – właściwości – ustawienia – zaawansowane – monitor – częstotliwość odświeźania ekranu .
Posprawdzaj jak będzie przy óźnych warotściach.
ppm na pulpicie – właściwości – ustawienia – zaawansowane – monitor – częstotliwość odświeźania ekranu .
Posprawdzaj jak będzie przy óźnych warotściach.
Strona 1 / 1