Problem z monitorem POMOCY
A wiec tak:
chcialem zainstalowac sterowniki do monitora... lecz nie moglem w ustawieniach pulpitu–>zaawansowanych–>monitor kliknac na przycisk opcje (poprostu byl odznaczony).... nie wiedzialem co zrobic
wiedz kliknalem w zakladke adapter i wlaczylem opcje nie urzywaj sterownikow... i tu sie zaczelo komplikowac... zrestartowalem kompa i nic... system laduje sie prawidlowo... lecz przy ladowanie usera monitor gasnie i nic nie widze... prosze pomocy moze ma ktos jakis pomysl jak to naprawic... bylbym bardzo wdzieczny pozdro 600
chcialem zainstalowac sterowniki do monitora... lecz nie moglem w ustawieniach pulpitu–>zaawansowanych–>monitor kliknac na przycisk opcje (poprostu byl odznaczony).... nie wiedzialem co zrobic
wiedz kliknalem w zakladke adapter i wlaczylem opcje nie urzywaj sterownikow... i tu sie zaczelo komplikowac... zrestartowalem kompa i nic... system laduje sie prawidlowo... lecz przy ladowanie usera monitor gasnie i nic nie widze... prosze pomocy moze ma ktos jakis pomysl jak to naprawic... bylbym bardzo wdzieczny pozdro 600
Odpowiedzi: 9
Nie wiem czy to coś pomoźe ale pomyślałem o tym iź kartat zintegrowana (jak ta twoja) ma pewien przydział ramu który ustawiasz w biosie, czy tam nie zmieniłeś czegoś przez przypadek?
masausa:
nie ma jakiegos innego sposobu... juz nawet probowalem robic wszystko po omacku... wypisalem sobie co mam kliknac ale to tez nic nie daje...
Być moźe jest ;) Zorganizuj sobie inną (innego producenta, inny model) kartę i podmień. Po podmianie i szczęśliwym uruchomieniu komputera wyczyść wszelakie drivery do wyłączonej karty i włóź ja z powrotem. Być moźe zaskoczy ...
PS Nie pisz, proszę, dwóch postów pod sobą – masz w prawym rogu swojego posta przycisk "Zmień" – uźywaj go.
hej nie macie innego pomyslu... ja juz nie daje rady pomocy!!!! mogle podlaczyc dysk do innego kompa i cos w nim pozmienia???? moze mi ktos cos poradzic!!!! pomocy
nie wiem czy to pomoze... kater mam zintegrowana... nie ma jakiegos programu... moze jak bym podlaczyl dysk do innego kompa i sprobowal z niego cos usuna... dodam jeszcze ze bylo tam zadnych sterownikow ktore ja instalowalem... wczoraj fomatowalem kompa... masz moze jakis inny pomysl... tylko prosze nie format!!!! pomocy
PS. ok juz nie bede tak robil pozdro 600
PS. ok juz nie bede tak robil pozdro 600
masausa:
vga tez nie dziala...
Ostatnia dobra konfiguracja teź nie idzie ?? Moźna spróbować jeszcze konsoli odzyskiwania i poleceń listsvc – dostaniesz listę usług i sterowników zawartych w systemie (sprawdź czy nie ma wśród nich jakiejś kojarzącej Ci sie z Twoją kartą graficzną) oraz enable – opis dostaniesz po poleceniu enable /? Poleceniem enable włączysz ten sterownik, który Ci się skojarzy oraz ustawisz domyślny tryb rozruchu.
vga tez nie dziala...
Tryb VGA teź nie działa z tego menu ??
nie da rady nie chce sie zalaczyc ekran :(
a poprubuj pokombinować w awaryjnym. Przy starczie windy F8.
Strona 1 / 1