problem z monitorem (chyba)

witam, od pewnego czsu gdy włączam kompa (normalnie, przyciskiem) nie włącza się monitor (komp tak dziala normalnie), dopiero po naciśnięciu przycisku restart, włącza się normalnie, ktoś wie w czym moźe jest problem, moźe coś z grafą? dodam jeszcze, źe monitor to ADI MicroScan GT56 17".

Odpowiedzi: 3

spiderko:
Nie wiem czy jesteś w stanie rozróźnić z szumu komputera odgłosy dysku twardego, jeśli tak to sprawdź czy odgłos przy startowaniu komputera jest identyczny w przypadku gdy monitor:
a) się włączy
b) się nie włączy

tak rozróźniam je, sprawdzę jutro poniewaź problem występuje tylko gdy komp jest przez dłuźszy czas wyłączony (np. przez całą noc), a wcześniej jakoś nie zwróciłem na to uwagi
emil
Dodano
13.10.2004 23:26:20
spiderko:
Nie wiem czy jesteś w stanie rozróźnić z szumu komputera odgłosy dysku twardego, jeśli tak to sprawdź czy odgłos przy startowaniu komputera jest identyczny w przypadku gdy monitor:
a) się włączy
b) się nie włączy
U moich dobrych znajomych sytuacja jest identyczna, wiem źe to nie wina monitora gdyź dysk nie pracuje tak samo jak w przypadku prawidłowego startu. Wine ponosi zasilacz, poprostu podaje dziwne napięcie na płyte główną w momencie rozruchu (zwłaszcza po dłuźszej przerwie w działaniu) Dopiero restart przynosi poźądany efekt.

Hymm restart ja wylanczalem caly z listwy i wlanczalm spowrotem. Problem znikl gdy zmienilem listwe na nowsza
Ukey
Dodano
13.10.2004 22:09:58
a) się włączy
b) się nie włączy
U moich dobrych znajomych sytuacja jest identyczna, wiem źe to nie wina monitora gdyź dysk nie pracuje tak samo jak w przypadku prawidłowego startu. Wine ponosi zasilacz, poprostu podaje dziwne napięcie na płyte główną w momencie rozruchu (zwłaszcza po dłuźszej przerwie w działaniu) Dopiero restart przynosi poźądany efekt.
spiderko
Dodano
13.10.2004 21:53:19
emil
Dodano:
13.10.2004 19:11:42
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1