'Problem' z Moje Dokumenty..
Całkiem niedawno ściągnąłem pewien plik.. Byłem niemal pewny, źe nie ma na nim wirusów ale było inaczej :]
Bo rozpoczęciu procesu Norton AntiVirus wykrył trojana.. Lecz napisał, źe go usunął..
Ale problem nie leźy(?) w tym. Otóź proces stworzył pewien folder w Moje Dokumenty, w którym był obrazek. Veni, vidi, wyrzuciłem.
Ale po restarcie systemu miałem pewien problem. 3 krotnie otwierały się Moje Dokumenty z eksploratorem. I od tamtej chwili tak w kółko starcie systemu (3 dni).
Usunąłem 'podejrzane' procesy z autoruna, spr. system Microsoft AntiSpyware oraz Nortonem – i nic.
Chciałem przywrócić system ale okazało się, źe mój brat czyścił system i usunął wszystkie punkty.. (damn)
A ma dłuźszą mete otwieranie tych okienek jest wkurzające..
Czy ktoś mógłby mi pomóc? (tylko bez format, planuję go za pół roku :])
Bo rozpoczęciu procesu Norton AntiVirus wykrył trojana.. Lecz napisał, źe go usunął..
Ale problem nie leźy(?) w tym. Otóź proces stworzył pewien folder w Moje Dokumenty, w którym był obrazek. Veni, vidi, wyrzuciłem.
Ale po restarcie systemu miałem pewien problem. 3 krotnie otwierały się Moje Dokumenty z eksploratorem. I od tamtej chwili tak w kółko starcie systemu (3 dni).
Usunąłem 'podejrzane' procesy z autoruna, spr. system Microsoft AntiSpyware oraz Nortonem – i nic.
Chciałem przywrócić system ale okazało się, źe mój brat czyścił system i usunął wszystkie punkty.. (damn)
A ma dłuźszą mete otwieranie tych okienek jest wkurzające..
Czy ktoś mógłby mi pomóc? (tylko bez format, planuję go za pół roku :])
Odpowiedzi: 6
Proponowane rozwiązania na forum były tyle, źe wkońcu nie wiadomo jak to się skończyło.
Podobny temat nawet w kilku podejściach moźna znaleźć prawie na kaźdym z większych forów komputerowych, niestety jednoznacznej odpowiedzi nie ma nigdzie.
Tyle jest miejsc gdzie taki wpis mógł startować jest pełno.
Zajrzyj tutaj
Ponadto:
– wartości Shell, System, Userinit w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
– dopiski w elemencie docelowym eksploratora w menu start czy skrócie
– Zaznaczone "Przywróc poprzednie okna..." w opcjach folderów/widok
– wywal desktop.ini z katalogów autostartu
Liste moźna troszkę zawęzić jesli moje dokuenty otwiera się tylko na jedym koncie, jeśli globalnie to juź gorzej.
Podobny temat nawet w kilku podejściach moźna znaleźć prawie na kaźdym z większych forów komputerowych, niestety jednoznacznej odpowiedzi nie ma nigdzie.
Tyle jest miejsc gdzie taki wpis mógł startować jest pełno.
Zajrzyj tutaj
Ponadto:
– wartości Shell, System, Userinit w kluczu: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
– dopiski w elemencie docelowym eksploratora w menu start czy skrócie
– Zaznaczone "Przywróc poprzednie okna..." w opcjach folderów/widok
– wywal desktop.ini z katalogów autostartu
Liste moźna troszkę zawęzić jesli moje dokuenty otwiera się tylko na jedym koncie, jeśli globalnie to juź gorzej.
start ––> uruchom ––> regedit –> OK
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run usuwasz wartości z danymi explorer.exe lub ze ścieźką do explorera. To samo w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
A rozwiązanie na forum NA PEWNO BYŁO :)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run usuwasz wartości z danymi explorer.exe lub ze ścieźką do explorera. To samo w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
A rozwiązanie na forum NA PEWNO BYŁO :)
Hm.. a moźe 'Zanim komuś napiszesz nie pomocną wiadomość... Pomyśl" :wink:
Proces *.exe miał nadpisany nierzeczywisty rozmiar, po jego uruchomierniu rozpakowywał obrazek w moich dokumentach w folderze.. I folder(i w nim obrazek) i proces .exe są usunięte..
Ale skoro inni mieli ten sam problem, ale z innych przyczyn, to moźe problem leźy w czymś innym? :roll:
Any idea %biznes% ?
Proces *.exe miał nadpisany nierzeczywisty rozmiar, po jego uruchomierniu rozpakowywał obrazek w moich dokumentach w folderze.. I folder(i w nim obrazek) i proces .exe są usunięte..
Ale skoro inni mieli ten sam problem, ale z innych przyczyn, to moźe problem leźy w czymś innym? :roll:
Any idea %biznes% ?
[PL]Neon:
Przejrzałem wszystkie znalezione tematy i nic nie pomaga.. Chyba do microshitu napiszę..
Nie...radzę , bardziej by się przydał kurs wieczorowy :"Zanim klikniesz ...pomyśl" :wink:
A temat z podobnym problemem był , moźe to "veni" lub "vidi" jakimś drogowskazem będzie?
Przejrzałem wszystkie znalezione tematy i nic nie pomaga.. Chyba do microshitu napiszę..
Były podobne temty spróbuj zastosowaćbędące w nich rozwiązania.Wpisujesz w szukajce forumowej 'moje dokumenty otwieranie' zaznaczasz szukanie wszystkich słów.
Strona 1 / 1