Problem z modemem Sagem F@ast 800–840
Mam pytanko. Pracuje na systemie Windows XP Professional SP2. Mam tez podłaczenie do internetu Neostrada 512 i do tego modem Sagem F@st 800–840. Co jakis czas po włączeniu kompa system nie widzi modemu. Jak zrobię restart wszystko wraca do normy. Dzieje się to bez jakiejś uchwytnej ( dla mnie przynajmniej ) przyczyny. Moźe ktoś wie jaka moźe byc przyczyna? Z góry dziekuję za pomoc.
Odpowiedzi: 9
mam podobny problem system jak w/w i polaczenie z internetem przez cfosa
czasami nie udaje sie polaczyc z intenetem – pomaga tylko restart
komputer modem widzi, synchronizuje sie z tpsa, tylko on jest wpiety w usb, wyglada jakby wszysko dzialalo a jednak....:(
czasami nie udaje sie polaczyc z intenetem – pomaga tylko restart
komputer modem widzi, synchronizuje sie z tpsa, tylko on jest wpiety w usb, wyglada jakby wszysko dzialalo a jednak....:(
medikus napięcia na zasilaczu sprawdź i zobacz czy normę mają – uźywaj modemu bez innych urządzeń na porcie USB.
Jeszcze jakby medikus napisał jaka płytę gł. ma moźna by parę rzeczy dopisać , a tak idę odpalic ekspresssss na kawę
Jeszcze jakby medikus napisał jaka płytę gł. ma moźna by parę rzeczy dopisać , a tak idę odpalic ekspresssss na kawę
A sprawdzałes połączenie twojego modemu z gniazdem telefonicznym? Moźe tam coś nie tak? Ja teź bym radził zmienić port USB na inny i wtedy poobserwuj jak się modem zachowuje. Aha i polecam Autoconnect.
Same stery. Połączenie zrobiłem juź windosowskie. Ale to źe modem sie nie włącza nie będzie miało nic wspołnego z oprogramowaniem na windowsie. Zauwaź w którym momencie kontrolka od modemu zaczyna świecić (podczas startu windowsa) wtedy oprogramowanie nie ma chyba nic do rzeczy, uruchamia sie później)
bo sagem to szit tak samo jak win
ps. zainstalowales modem razem z tymi szmieciami tpsa? czy same stery ?
ps. zainstalowales modem razem z tymi szmieciami tpsa? czy same stery ?
U mnie się tak działo na Thomson Speed Touch 330. Wystarczy wyłączyć i włączyć wtyczkę od modemu USB. Od czasu jak podłączyłem modem do innego portu USB działa normalnie.
QDE to źe tobie działa, nie znaczy źe komuś teź musi.
Ja mam ten sam system i modem tyle ze mam neostrade 128 i wszystkoa jest ok. Sterowniki mam te co dali razem z modemem
Spróbuj inne stery zainstalować.
Strona 1 / 1