Problem z modemem pod USB

Witam
Mam do was wielka prosbe moze znajdzie sie osoba ktora mi pozmoze. Mianowicie niedawno rozdzielilem sobie internet w domu na dwa komputery. jeden komputer jest przez skretke drugi przez usb. nie moglem zrobic inaczej bo moj provider daje modemy motorola SB4200 i nie mozna inaczej tego rozdzielic. Problem zaczyna sie w kwesti komputera pod usb. gdy mialem zainstalowany windows 98SE zaraz po wejsciu na jakas stronke internet byl odcinany ... jesli nie wchodzilen na stronki wszystko dzialalo natomiast gdy weszlem gdzies od razu neta nie ma ... dopiero po restarcie net dzialal. POstanowilem wiec zainstalowac windowsa xp. Po zainstalowaniu stronki dzialaja dobrze jednak problem jest taki ze komputer czesto sie wiesza. Nie koniecznie przy wejsciu na storne ... ostatnio zwiesil mi sie normalnie podczas rozmowy na gg i sluchaniu winampa ... wszystko staje i ylko przycisk rset pomaga. Dodam jeszcze ze mam plyte glowna z chipsetem Via .... ;] nie mowie ze te zwiechy sa przez ten internet nieszczesny ale bardzo prawdowpodobne skoro na win 98 nie chcial dzialac. Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

Jesli rzeczywiscie nic tam nie ma, musisz probowac wymieniac sterowniki:
– grafika
– audio
– sieciowka

Update:
nie sieciowka, bo chyba masz przez USB, ale sterowniki modemu. Sprawdz jaka wersja tych sterownikow i szukaj innych.
EL NINO
Dodano
27.03.2005 00:04:02
nie wlasnie nie ma zadnych bledow...
Anonymous
Dodano
26.03.2005 20:13:38
Co mowi Podglad zdarzen ? Pokazuje jakies bledy ?

Podglad znajdziesz w Panelu sterowania w Narzedziach administracyjnych.
EL NINO
Dodano
26.03.2005 17:53:50
Anonymous
Dodano:
26.03.2005 16:56:40
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1