Problem z mikrofonem
Hej.
Pomóźcie, bo nie mam juź siły!
Wczoraj zrobiłam format dysku. Po zainstalowaniu wszystkiego podłączyłam mikrofon i działał.
Dzisiaj podłączam i nie działa. Nie wiem dlaczego!
Mam kartę dźwiękową zintegrowaną 5–kanałową.
Jak włączę w urządzeniach mikrofon to zaznaczone jest "wycisz". Jak to odznaczam to słyszę pyknięcie w głośnikach, ale na tym staje.
Wczoraj po podłączeniu mikrofonu, włączeniu go w urządzeniach po dmuchnięciu w niego słychać było szum w głośnikach.
Dziś nie. Co to jest???????? Co się rypnęło? Zaznaczam, źe mikrofon jest sprawny.
Podłączając się pod kogoś Skype'm słyszę jego ale on nie słyszy mnie.
Pomóźcie.
Pozdrawiam Lia
Pomóźcie, bo nie mam juź siły!
Wczoraj zrobiłam format dysku. Po zainstalowaniu wszystkiego podłączyłam mikrofon i działał.
Dzisiaj podłączam i nie działa. Nie wiem dlaczego!
Mam kartę dźwiękową zintegrowaną 5–kanałową.
Jak włączę w urządzeniach mikrofon to zaznaczone jest "wycisz". Jak to odznaczam to słyszę pyknięcie w głośnikach, ale na tym staje.
Wczoraj po podłączeniu mikrofonu, włączeniu go w urządzeniach po dmuchnięciu w niego słychać było szum w głośnikach.
Dziś nie. Co to jest???????? Co się rypnęło? Zaznaczam, źe mikrofon jest sprawny.
Podłączając się pod kogoś Skype'm słyszę jego ale on nie słyszy mnie.
Pomóźcie.
Pozdrawiam Lia
Odpowiedzi: 4
Ja mam tak i skype działa prawidłowo a ty oO masz tak samo tylko w opcjach zaawansowanych ma być odchaczone wzmocnienie mikrofonu to tylko blokuje te mikrofony ta funkcja nie jest :?: do tego typu mikrofonów a to jeszcze jest zaleźne od typu karty i czy sterowniki załadował system czy są z płytki cd
Nieprawda ! :P
Na tym zrzucie widać wszystko jak ma byC
Po pierwsze warto sprawdzic czy inny mikrofon jest podlaczony wlasciwie ;), po drugie warto sprawdzic czy inny mikrofon dziala bo moze to byc wina mikrofonu a po trzecie sprawdz w panelu (panel sterowania>dzwiek i ustawienia audio>zakladka glos>w w ramce nagrywanie glosu)czy glosnoosc jest na maks. bo standardowo jest przyciszone tak na minimum. Potem wystarczy sprawdzic rejestratorem dzwieku :]
Strona 1 / 1