Problem z mikrofonem w windowsie
Witam
Jak w temacie mam problem z mikrofonem, wcześniej miałem Viste i mikrofon mi działał ale jak zainstalowałem XP tu się zrobiły schody, mecze się już parę dni i nie wiem w czym może być problem, trochę tematów przejrzałem na ten temat ale nie znalazłem rozwiązania na mój problem. Nawet pobrałem najnowsze stery do karty dźwiękowej
Więc tak:
Kable dobrze podłączyłem ponieważ komp je widzi, słuchawki i mikro mi wykrywa ale jedynie mi działają słuchawki,
jak uruchamiam Rejestrator Dźwięku i jak mówię do mikra to mnie nagrywa ale nie słyszę samego siebie, tak samo jak chcę pograć w gry typu cs, dod i pogadać w skype to nikt mnie nie słyszy. Wchodzę w Panel sterowania --> Dźwięki i... --> głos --> głośność i tam mam regulacja nagrywania, głośność mikra, głośność wejścia, miks stereo, i nigdzie niema zaznaczonego "ptaszka" wycisz ale i te trzy wymienione ostatnie opcje są tak jakby zablokowane bo nie mogę przesuwać suwaka i nie wiem co mam robić dalej.
A tu dane techniczne
Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-EP45-DS3L
Realtek ALC888 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller PCI
Proszę o porady pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
A sterowniki do karty dźwiękowej ty masz? Oj chyba nie a przy reinstalacji systemu to oczywiste. Windows ma w sobie zawsze jakieś stery ale co stery oryginalne to oryginalne. Tu jest chyba problem. Reszta jak poprzednio - bez zmian.
Więc tak wchodzę tak jak mam wyżej napisane i tu jest już psikus ponieważ jak wchodzę w opcje, sterowniki zaawansowane to ta opcja jest wyłączona no i tak samo z resztą postu :)
Zainstalowałem windowsa jeszcze raz i nic to nie dało, nadal opcje mikrofonu są nie aktywne czekam na propozycje
Najpierw:
Panel sterowania > Dźwięk i urządzenia audio > zakładka Audio > odtwarzanie dźwięku - tu wybierz swoją kartę dźwiękową > przycisk głośność - pokarze się panel ustawiania głośności > Opcje > Właściwości - tu zaznacz wszystko co popadnie i OK aby powórcić do panelu głośności > Opcje - tu kliknij sterowniki zaawansowane > poszukaj na tym panelu mikrofon > kliknij przycisk zaawansowane i sprawdź czy masz pustą (ma byc pusta) budkę zwiększenia wydajności i kliknij OK > w panelu przy mikrofonie zaznacz budkę wycisz i powróć do głównego okna Dźwięki i urządzenia Audio.
Najlepiej zgłośnij sobie wszystko na maxa oprócz mikrofonu.
Następnie:
W tej samej zakładce "Audio" - nagrywanie dźwięku - robisz identycznie jak poprzednio ale jest różnica przy mikrofonie: mirofon musi mieć zaznaczone zwiększenie wydajności i pustą budkę wycisz. No i suwakiem mikrofonu zjedź do około połowy zakresu.
To wszystko.
Strona 1 / 1