problem z 'mic' w Realtek ac 97
Witam,
Mam k. dzwiekowa realtek ac97 [zintegrowana] i zainstalowane najnowsze sterowniki. Po podlaczeniu mikrofonu poprostu nie dziala [ustawienia sa poprawne]. Prosze pomozcie...
Z gory dzieki.
p.s. wiem ze juz taki temat byl lecz nic z niego nie wyniklo ;[
Mam k. dzwiekowa realtek ac97 [zintegrowana] i zainstalowane najnowsze sterowniki. Po podlaczeniu mikrofonu poprostu nie dziala [ustawienia sa poprawne]. Prosze pomozcie...
Z gory dzieki.
Odpowiedzi: 7
to niezly pomysl. popieram...
gratuluję,
ale swoją drogą to widać na forum, ze sporo osób ma kłopotu właśnie z mikrofonem.
Moźe warto by było, źeby jakis specjalista od tych rzeczy wypowiedział się w tym temacie...
ale swoją drogą to widać na forum, ze sporo osób ma kłopotu właśnie z mikrofonem.
Moźe warto by było, źeby jakis specjalista od tych rzeczy wypowiedział się w tym temacie...
Witam,
Rozwiazalem problem z mikrofonem. Zrobilem to tak:
1. zainstalowalem najnowsze sterowniki,
2. podlaczylem kabel rozgaleziajacy [dolaczony z komputerem; opisany w instrukcji do kompa str. 31, rozdzial 1–12] do wejscia na mikrofon

3. w zaawansowanych sterownikach mikrofonu [przycisk pod suwakiem regulujacym gl. mik.] zaznaczylem opcje '2 Mic Boost'

4. oczywiscie wszystkie suwaki gl. w mixerze audio sa na max i mikrofon nie jest wyciszony–odtwarzanie. w nagrywaniu powinien byc wlaczony.

Tak ja rozwiazalem ten problem. Mam nadzieje ze ten post pomoze innym ktorzy beda mieli ten sam problem.
dzieki za zainteresowanie.
poizdrawiam...
Rozwiazalem problem z mikrofonem. Zrobilem to tak:
1. zainstalowalem najnowsze sterowniki,
2. podlaczylem kabel rozgaleziajacy [dolaczony z komputerem; opisany w instrukcji do kompa str. 31, rozdzial 1–12] do wejscia na mikrofon
3. w zaawansowanych sterownikach mikrofonu [przycisk pod suwakiem regulujacym gl. mik.] zaznaczylem opcje '2 Mic Boost'
4. oczywiscie wszystkie suwaki gl. w mixerze audio sa na max i mikrofon nie jest wyciszony–odtwarzanie. w nagrywaniu powinien byc wlaczony.
Tak ja rozwiazalem ten problem. Mam nadzieje ze ten post pomoze innym ktorzy beda mieli ten sam problem.
dzieki za zainteresowanie.
poizdrawiam...
to akurat jest na 100% dobrze...
przyczyna moze byc nie to miejsce do ktorego sie wpieles sprawdz tez czy nie ma luzow i docisnij do oporu
kowal789:
czytalem to lecz dalej nie dziala...
moze znacie sposob ustawienia gl. [5.1 itp.] inny niz opisany w tym poscie http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=15566 przez urzytkownika andrzej–ek?
Zobacz ten topic
Strona 1 / 1