Problem z logowaniem

Witam

Szukałem w innych tematach tutejszego forum mój indentyczny problem ale nie ma więc zaczne napisać nowy temat :wink:

Mój problem polega na tym źe nie moge wrócic do poprzedniego konta gdyź został przeze mnie usunięty. To było tak : od jakiegoś czasu po właczaniu kompa pokazuje jak zwykle okienko (logowanie) ma nazwe "X" i za kaźdym razem daję enter (bez hasła) aby ładowało Windows XP. Po jakimś czasie zająłem sprawą z logowaniem gdyz chciałem aby autologowanie było. Wszedłem na "control userpasswords2" i tam jedną nazwe "x" tego konta które uzywałem, usunąłem. Po restarcie znowu źądano logowanie ale nie moźna jako "X" lecz "Administrator" i tam na pulpicie wygląda inaczej, jakby były fabryczne ustawienia :cry: (dokumenty i pliki zostały). Acha jedno, pamiętam jak wcześniej kiedyś wszedłem na "konto uźytkownika" i tam był Administrator oraz Gość a natomiast "x" nie było.Pomóźcie ludzie jak przywrócic konto "X" bez hasła ?

Mam nadzieje ze pomoźecie i nie wyśmiewacie z moich błędów :oops: Niesłyszacy jestem :idea:
czekam na pomoc

Odpowiedzi: 16

EL NINO:
Plik .wab powinien byc w ...Dane aplikacjiMicrosoftAddress Book
Zalozyles sobie juz konto w nowym Outlooku ?

ooo nareszcie wszystko śmiga dobrze ! :)
Importowałem ksiąźke adresową i wiadomości...
Załoźyłem nowe konto i jest OK.

Dziękuje dwom fachowców El Nino i Bobi_Robert !

Mam święty spokój z logowaniem :P
Elita
Dodano
07.02.2005 13:04:00
Plik .wab powinien byc w ...Dane aplikacjiMicrosoftAddress Book
Zalozyles sobie juz konto w nowym Outlooku ?
EL NINO
Dodano
07.02.2005 10:56:27
EL NINO:
Przenies sobie wszystkie pliki .dbx oraz .wab ze starego profilu, w to samo miejsce nowego profilu.

Zrobiłem to ale jest kolejny problem. Nie mogę znaleźć pliki .wab , nawet w Wyszukaj tam nie znalazło :–/ A z plikami .dbx to przeniosłem ze starego do nowego w miejscu C:Documents and SettingsMikosz_ELITAUstawienia lokalneDane aplikacjiIdentities{74ED899F–4F08–4D32–A0AD–CBD7D40746C6}MicrosoftOutlook Express , mam nadzieje ze dobrze. Odpaliłem OE i pokazuje jak nowo fabryczne ustawione gdyz jeszcze nie przeniosłem .wab bo nie wiem gdzie... :?

Prosze o kolejną pomoc :D
Elita
Dodano
07.02.2005 01:16:35
Przenies sobie wszystkie pliki .dbx oraz .wab ze starego profilu, w to samo miejsce nowego profilu.
EL NINO
Dodano
06.02.2005 23:47:54
Bobi_robert:
To moze inaczej skopiuj tylko te katalogi:
Dane aplikacji, Menu start, Moje dokumenty, Pulpit, Ulubione, moze Ustawienia lokalne

Wszystko jest OK :) Więc udało sie :)
Tylko mi pozostał jeden problem, chodzi o Outlook Expres :–/
Jak właczam na OE w pasku zadań to pokazuje zupełnie puste jak fabryczne ustawienia :(
Ponad 15 min. męczyłem sie szukaniem i nic :(

help....
Elita
Dodano
06.02.2005 22:45:06
To moze inaczej skopiuj tylko te katalogi:
Dane aplikacji, Menu start, Moje dokumenty, Pulpit, Ulubione, moze Ustawienia lokalne
Bobi
Dodano
06.02.2005 21:15:12
czekam cały czas na Waszą pomoc. Piszcie w końcu !
Elita
Dodano
06.02.2005 20:45:42
Bobi_robert:
Skoro piszesz ze masz Documents and Settings/X to kopiujesz jego zawartość i wklejasz do
Documents and Settings/Mikosz_ELITA
Gdyby krzyczało ze jakis plik jest uzywany to wez zrob to w awaryjnym

Teraz masz w kontach uzytkownikow usera Mikosz_ELITA ??

Zrobiłem jak kazałeś więc skopiowałem i wklejałem w Documents and Settings/Mikosz_ELITA ale... pokzywał komunikat:

Błąd kopiowania pliku i folderu.
Nie moźna skopiować index: Nie moźna wykonać źądanej operacji na pliku z otwartą sekcją mapowania uźtkownika.

co mam zrobić?

Dodam, źe to robiłem w awaryjnym ( F8 )
Elita
Dodano
06.02.2005 16:14:31
Skoro piszesz ze masz Documents and Settings/X to kopiujesz jego zawartość i wklejasz do
Documents and Settings/Mikosz_ELITA
Gdyby krzyczało ze jakis plik jest uzywany to wez zrob to w awaryjnym

Teraz masz w kontach uzytkownikow usera Mikosz_ELITA ??
Bobi
Dodano
06.02.2005 15:00:35
Bobi_robert:
Elita:
Jeśli kazecie źe mam utworzyć i kopiować coś to bede miał na pulpicie taki jaki miałem wcześniej przed usunięciem konta "X" bez hasłowego ???

Nie kazemy a podpowiadamy, ot taka roznica
Jesli skopiujesz dane z D&S starego konta do katalogu nowego konta to wszystkie ustawienia zostana zapisane, skróty na pulpicie... etc.

Przejmiesz tylko wczesniej uprawnienia jesli to konieczne

Utworzyłem konto Mikosz_ELITA i co teraz ? nie wiem jak z skopiowaniem.... :?
Mnie cieszy to źe zachowane bedą ustawienia jak pulpit ;–) a teraz czekam na kolejny pomoc z skopiowaniem waznych plików do nowego konta....
Elita
Dodano
06.02.2005 13:54:47
Bobi_robert:
Elita:
Jeśli kazecie źe mam utworzyć i kopiować coś to bede miał na pulpicie taki jaki miałem wcześniej przed usunięciem konta "X" bez hasłowego ???

Jesli skopiujesz dane z D&S starego konta do katalogu nowego konta to wszystkie ustawienia zostana zapisane, skróty na pulpicie... etc.

Utworzyłem konto Mikosz_ELITA i co teraz ? nie wiem jak z skopiowaniem.... :?
Mnie cieszy to źe zachowane bedą ustawienia jak pulpit ;–) a teraz czekam na kolejny pomoc z skopiowaniem waznych plików do nowego konta....
Elita
Dodano
06.02.2005 13:54:47
Elita:

Bobi
Dodano
06.02.2005 13:43:07
Rebe:
Poczytaj, proszę http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40538 – pkt.11 i 11.1 szczegolnie.

sorki, chyba nie ma tam odpowiedzi na mój pomoc.

JA CHCĘ ODZYSKAĆ MOJEGO KONTA USUNIĘTEGO !

W linkach piszą źe mam utworzyć nowe konto, powiedzmy ELITA i co dalej ? za trudne dla mnie tam opisane :cry:

Pomóźcie ludzie....
Elita
Dodano
06.02.2005 13:39:44
Poczytaj, proszę http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40538 – pkt.11 i 11.1 szczegolnie.
Rebe
Dodano
06.02.2005 12:31:21
Bobi_robert:
Kto Ci takich pierdół naopowidał, czy ktos tutaj sie z kogoś wysmiewa ??

No nikt :) Środowisko niesłyszące wiemy źe Polska nietolerancyjna jest i nie brakuje zdrowych ludzi którzy wyśmiewają...

Bobi_robert:
Co do problemu. Usuwałeś konto X czy samo zniknęło ??

Sam usuwałem :( ale mogłem odznaczyć jeszcze wyzej "Aby uźywać tego komputera, uźytkownik musi wprowadzić nazwę uźytkownika i hasło" bo to jest autlogowanie no cóź za późno gdyz usunąłem konto "X" bez hasła.
Bobi_robert:
Pliki prywatne są zachowane ??

oczywiście zachowane ufff. Widzę tam "Gość–foldery" , "Administrador–foldery" natomiast zachowane pliki mam w "C:Documents and SettingsxMoje dokumenty".
Bobi_robert:
Skoro nie ma go w kontach uzytkownikow to albo usuniete albo przekręt. Utworz nowe konto i przekopiuj do niego dane z Documents & Settings/X
Problem z autologowaniem rozwiazesz czytajac przyklejony temat
PS: O ile pamietam to jesli w systemie załozone jest jedno konto i nie jest ono zabezpieczone haslem to system automatyznie na nie wchodzi po starcie

z autologowaniem juź wiem. Jeźeli uwaźasz za rozwiązaniem o przekopoiowaniu to jeszcze raz napisz jaśniej ;–)
Konto uźytkownika : Gość i Administrator włączone.
Przed usunięciem tak samo było a na koncie uźytkownika nie było "X" (kiedyś dawno grzebałem i powstało "X") :–/
Czekam na pomoc :)
Elita
Dodano
06.02.2005 12:26:20
Elita:
Mam nadzieje ze pomoźecie i nie wyśmiewacie z moich błędów...

Kto Ci takich pierdół naopowidał, czy ktos tutaj sie z kogoś wysmiewa ??

Co do problemu. Usuwałeś konto X czy samo zniknęło ??
Pliki prywatne są zachowane ??
Skoro nie ma go w kontach uzytkownikow to albo usuniete albo przekręt. Utworz nowe konto i przekopiuj do niego dane z Documents & Settings/X
Problem z autologowaniem rozwiazesz czytajac przyklejony temat
PS: O ile pamietam to jesli w systemie załozone jest jedno konto i nie jest ono zabezpieczone haslem to system automatyznie na nie wchodzi po starcie
Bobi
Dodano
06.02.2005 09:40:16
Elita
Dodano:
06.02.2005 00:47:13
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1