Problem z logowaniem do xp pro

Mam xp pro i do tej pory logowal sie normalnie tzn automatycznie bez zadnych
okienek o haslo, a teraz wysakuje taki ekran z ikonka usera i trzeba wybrac
usera , źeby sie zalogowac ale jak wybieram to zaraz nastepuje wylogowanie.
Co jest tego przyczyną i jak to usunąc? Moze cos sie przestawilo w konfigach
ale nawet nie ma jak sprawdzic bo zalogowac sie nie mozna. HELP!!!!!!!!

Odpowiedzi: 20

lolekk:
nie, nie zmieniałem litery dysku wiec nie t tym problem

w stanc zatakowal wrus ktory nie pozwala sie userowi win xp zalogowac –– wiec wedlug mnie masz tego wirusa .

jak bym zrobil tak .

1. zainstlowal win xp na jakiej dalszej partycji ( nie na tje na ktorej teraz jest ) i z pozmu tej partycji probowal zrobci skan lub naprawianie w ostatecznsci przekopoiowal bym tylko cene dane jak by juz nic sie nie dalo naprawic .

2. po czym znowu bym wybral ( po pomyslnej naprawi lub usunieciu wirusa ) reinstalowanie sytemu na starej partycji .
webmajsterek
Dodano
24.08.2005 00:04:54
nie, nie zmieniałem litery dysku wiec nie t tym problem
lolekk
Dodano
23.08.2005 16:04:16
czytałem i lipa :–(, reinstall bez problemów był, konsola nadal nie działa, hasła nie ma.
W poście o userinit.exe napisano ze nie moze sie zalogowac a tutaj sie loguje bo pojawia sie cos o stosowaniu ustawien czy cos podobne a za sekunde pojawia sie napis "wylogowywanie"
lolekk
Dodano
23.08.2005 13:52:43
A ten topic o userinit znalazłeś ?
A poczytałeś to co tam Amon–Ra napisał?
Czy moźe tylko czekasz, aź ktoś za Ciebie to zrobi, a najlepiej przyjedzie?
Reinstalacja przebiegła bez problemów?
Po reinstalacji próbowąłeś do konsoli się dostać ?
Póbowałeś zresetować haśło administratora ? – opisy w archiwum.
Mógłbym jeszcze tak długo, ale.....

PS.
Przycisk "zmień" na forum teź przestał działać ?
Rebe
Dodano
23.08.2005 13:05:59
na konto goscia wejsc nie moge bo na ekaranie mam tylko admina i usera, a zahaslowane raczej nie sa przez kogos bo nie pyskuje ze zle haslo
lolekk
Dodano
23.08.2005 12:58:40
przez siec nie moge bo nie mam sieci ale moze istnieje takie narzedzie pozwalajace zrobic to samo ale gdy hdd podepniemy do innego kompa?
lolekk
Dodano
23.08.2005 12:56:09
lolekk:
przy instalacji windy nie trzeba podawac hasla admina wiec nie mialem zahaslowanego!!!!!!
Komp na 100% nie jest podkrecony. Robilem z plytki naprawe windowsa ale i tak bez efektu:–(

a moze zlapales wirusa –– ktory tobie zahaslaowal kompa ??

sprubuj wejsc na kompa jako gosc . wyloguj sie . i zaloguj jako ponownie normalnie . jak nie miales hasla –a miles np przyklad wlacozna usluge zdalny pulpit to moze po prostu ktos przejol nad kompem kontrole .
webmajsterek
Dodano
23.08.2005 12:55:58
Jeźeli masz taką moźliwość, to z drugiego komputera (przez sieć), wykorzystując usługę rejestru zdalnego obadaj wpis userinit w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon. Jego wartość powinna wskazywać na %windir%\System32\userinit.exe
Żółty
Dodano
23.08.2005 12:53:18
Jeźeli masz taką moźliwość, to z drugiego komputera (przez sieć), wykorzystując usługę rejestru zdalnego obadaj wpis userinit w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon. Jego wartość powinna wskazywać na %windir%\System32\userinit.exe
Żółty
Dodano
23.08.2005 12:53:18
przy instalacji windy nie trzeba podawac hasla admina wiec nie mialem zahaslowanego!!!!!!
Komp na 100% nie jest podkrecony. Robilem z plytki naprawe windowsa ale i tak bez efektu:–(
lolekk
Dodano
23.08.2005 12:43:10
lolekk:
Mam xp pro i do tej pory logowal sie normalnie tzn automatycznie bez zadnych
okienek o haslo, a teraz wysakuje taki ekran z ikonka usera i trzeba wybrac
usera , źeby sie zalogowac ale jak wybieram to zaraz nastepuje wylogowanie.
Co jest tego przyczyną i jak to usunąc? Moze cos sie przestawilo w konfigach
ale nawet nie ma jak sprawdzic bo zalogowac sie nie mozna. HELP!!!!!!!!

moze mas zproblemy z ramem –– bo jest zzzza mocno podkrecony !!! zrob jakis tescik pamieeci programem memtest86 .

jezeli robiles regularne kopie ratunkowe ( najlepiej obraz calej partycji win ) to teraz mozesz ja odtworzyc za pomoca dyskeity ktora sie tworzy podczas tworzenia takiej kopi zapasowej –– robiles takie rutynowe czynnosci ?? mam nadziejej ze tak . wtedy wystarczy wlozyc taka dyskieteke do stacji dyskietek i sytem sie szybko odtworzy .

jezeli nie to
sprobuj tez wloz plytke cd z win xp do czytnika i zrob instalacje –– a gdy instalator zapyta sie tobie jaki tryb instalacji wybrac ( muisz wskazac ten sam dysk i katalog ) –– to wskarz reinstalacje –– wtedy instaloatr przenalizuje rejestr i jak to bedzie mozliwe zainstlauje sie do tego samego katalogu .
webmajsterek
Dodano
23.08.2005 12:38:30
Ale hasło administracyjne powinieneś załoźyć podczas instalacji systemu – przypomnij sobie.
Poszukaj na forum frazy userinit.exe – być moźe została naruszona spójność tego pliku lub doszło do zafałszowania ścieźki do niego w rejestrze; objawy bowiem właśnie na to wskazują :|...
Nie rób jednak nic, jeźeli nie jesteś do końca przekonany.
Amon–Ra
Dodano
23.08.2005 12:11:36
na źadne z tych kont nie było hasła a w konsoli wcisnąłem enter i tak sie zatrzymuje i nic dalej
lolekk
Dodano
23.08.2005 10:59:13
na źadne z tych kont nie było hasła a w konsoli wcisnąłem enter i tak sie zatrzymuje i nic dalej
lolekk
Dodano
23.08.2005 10:59:13
Jeźeli do konsoli wejść nie mozesz to zostaje Ci wyjęcie dysku i pójście z nim do kogoś z XP. Podpięcie go jako drugi u tego kogos i skorzystanie z jego narzędzi. Niedawno Amon–Ra coś na ten temat pisał.
Jakoś nie widze szans na zabawę z jakimiś LiveCD, bo wyglada, źe za iwele nie zdziałasz.

PS.
A zakładałeś w ogole hasło na konto Administrator ? –Jeźeli nie to przy monicie o nie trzeba enter wcisnąc.
Rebe
Dodano
23.08.2005 10:56:06
dokladnie tak jak tam jest napisane a jest jeszcz jakis inny sposób?
lolekk
Dodano
23.08.2005 10:50:41
z konta admina próbowałem i z konta usera teź i nic:(
lolekk
Dodano
23.08.2005 10:48:03
Zaraz, zaraz czy Ty oby na pewno dobrze uruchamiasz tą konsole ?
Skrótowy opis masz w tym temacie, drugi mój post.
Bobi
Dodano
23.08.2005 10:46:42
lolekk – wszystkich opcji, ale czy robiłeś to ze swojego konta czy próbowałeś – jak Amon–Ra wskazał – uźyć konta wbudowanego Administrator ?
Rebe
Dodano
23.08.2005 10:45:01
trybu awaryjnego z wierszem polecenia tez nie moge odpalic a jak chce uruchomić konsole z płytki instalacyjnej to wyskakuje textowe okienko do logowania do systemu i nic sie dalej nie loguje
lolekk
Dodano
23.08.2005 10:44:29
lolekk
Dodano:
23.08.2005 09:28:05
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2