Problem z logowaniem do xp pro
Mam xp pro i do tej pory logowal sie normalnie tzn automatycznie bez zadnych
okienek o haslo, a teraz wysakuje taki ekran z ikonka usera i trzeba wybrac
usera , źeby sie zalogowac ale jak wybieram to zaraz nastepuje wylogowanie.
Co jest tego przyczyną i jak to usunąc? Moze cos sie przestawilo w konfigach
ale nawet nie ma jak sprawdzic bo zalogowac sie nie mozna. HELP!!!!!!!!
Odpowiedzi: 20
lolekk:
nie, nie zmieniałem litery dysku wiec nie t tym problem
w stanc zatakowal wrus ktory nie pozwala sie userowi win xp zalogowac –– wiec wedlug mnie masz tego wirusa .
jak bym zrobil tak .
1. zainstlowal win xp na jakiej dalszej partycji ( nie na tje na ktorej teraz jest ) i z pozmu tej partycji probowal zrobci skan lub naprawianie w ostatecznsci przekopoiowal bym tylko cene dane jak by juz nic sie nie dalo naprawic .
2. po czym znowu bym wybral ( po pomyslnej naprawi lub usunieciu wirusa ) reinstalowanie sytemu na starej partycji .
nie, nie zmieniałem litery dysku wiec nie t tym problem
czytałem i lipa :–(, reinstall bez problemów był, konsola nadal nie działa, hasła nie ma.
W poście o userinit.exe napisano ze nie moze sie zalogowac a tutaj sie loguje bo pojawia sie cos o stosowaniu ustawien czy cos podobne a za sekunde pojawia sie napis "wylogowywanie"
W poście o userinit.exe napisano ze nie moze sie zalogowac a tutaj sie loguje bo pojawia sie cos o stosowaniu ustawien czy cos podobne a za sekunde pojawia sie napis "wylogowywanie"
A ten topic o userinit znalazłeś ?
A poczytałeś to co tam Amon–Ra napisał?
Czy moźe tylko czekasz, aź ktoś za Ciebie to zrobi, a najlepiej przyjedzie?
Reinstalacja przebiegła bez problemów?
Po reinstalacji próbowąłeś do konsoli się dostać ?
Póbowałeś zresetować haśło administratora ? – opisy w archiwum.
Mógłbym jeszcze tak długo, ale.....
PS.
Przycisk "zmień" na forum teź przestał działać ?
A poczytałeś to co tam Amon–Ra napisał?
Czy moźe tylko czekasz, aź ktoś za Ciebie to zrobi, a najlepiej przyjedzie?
Reinstalacja przebiegła bez problemów?
Po reinstalacji próbowąłeś do konsoli się dostać ?
Póbowałeś zresetować haśło administratora ? – opisy w archiwum.
Mógłbym jeszcze tak długo, ale.....
PS.
Przycisk "zmień" na forum teź przestał działać ?
na konto goscia wejsc nie moge bo na ekaranie mam tylko admina i usera, a zahaslowane raczej nie sa przez kogos bo nie pyskuje ze zle haslo
przez siec nie moge bo nie mam sieci ale moze istnieje takie narzedzie pozwalajace zrobic to samo ale gdy hdd podepniemy do innego kompa?
lolekk:
przy instalacji windy nie trzeba podawac hasla admina wiec nie mialem zahaslowanego!!!!!!
Komp na 100% nie jest podkrecony. Robilem z plytki naprawe windowsa ale i tak bez efektu:–(
a moze zlapales wirusa –– ktory tobie zahaslaowal kompa ??
sprubuj wejsc na kompa jako gosc . wyloguj sie . i zaloguj jako ponownie normalnie . jak nie miales hasla –a miles np przyklad wlacozna usluge zdalny pulpit to moze po prostu ktos przejol nad kompem kontrole .
Jeźeli masz taką moźliwość, to z drugiego komputera (przez sieć), wykorzystując usługę rejestru zdalnego obadaj wpis userinit w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon. Jego wartość powinna wskazywać na %windir%\System32\userinit.exe
Jeźeli masz taką moźliwość, to z drugiego komputera (przez sieć), wykorzystując usługę rejestru zdalnego obadaj wpis userinit w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon. Jego wartość powinna wskazywać na %windir%\System32\userinit.exe
przy instalacji windy nie trzeba podawac hasla admina wiec nie mialem zahaslowanego!!!!!!
Komp na 100% nie jest podkrecony. Robilem z plytki naprawe windowsa ale i tak bez efektu:–(
lolekk:
Mam xp pro i do tej pory logowal sie normalnie tzn automatycznie bez zadnych
moze mas zproblemy z ramem –– bo jest zzzza mocno podkrecony !!! zrob jakis tescik pamieeci programem memtest86 .
jezeli robiles regularne kopie ratunkowe ( najlepiej obraz calej partycji win ) to teraz mozesz ja odtworzyc za pomoca dyskeity ktora sie tworzy podczas tworzenia takiej kopi zapasowej –– robiles takie rutynowe czynnosci ?? mam nadziejej ze tak . wtedy wystarczy wlozyc taka dyskieteke do stacji dyskietek i sytem sie szybko odtworzy .
jezeli nie to
sprobuj tez wloz plytke cd z win xp do czytnika i zrob instalacje –– a gdy instalator zapyta sie tobie jaki tryb instalacji wybrac ( muisz wskazac ten sam dysk i katalog ) –– to wskarz reinstalacje –– wtedy instaloatr przenalizuje rejestr i jak to bedzie mozliwe zainstlauje sie do tego samego katalogu .
Ale hasło administracyjne powinieneś załoźyć podczas instalacji systemu – przypomnij sobie.
Poszukaj na forum frazy userinit.exe – być moźe została naruszona spójność tego pliku lub doszło do zafałszowania ścieźki do niego w rejestrze; objawy bowiem właśnie na to wskazują :|...
Nie rób jednak nic, jeźeli nie jesteś do końca przekonany.
Poszukaj na forum frazy userinit.exe – być moźe została naruszona spójność tego pliku lub doszło do zafałszowania ścieźki do niego w rejestrze; objawy bowiem właśnie na to wskazują :|...
Nie rób jednak nic, jeźeli nie jesteś do końca przekonany.
na źadne z tych kont nie było hasła a w konsoli wcisnąłem enter i tak sie zatrzymuje i nic dalej
na źadne z tych kont nie było hasła a w konsoli wcisnąłem enter i tak sie zatrzymuje i nic dalej
Jeźeli do konsoli wejść nie mozesz to zostaje Ci wyjęcie dysku i pójście z nim do kogoś z XP. Podpięcie go jako drugi u tego kogos i skorzystanie z jego narzędzi. Niedawno Amon–Ra coś na ten temat pisał.
Jakoś nie widze szans na zabawę z jakimiś LiveCD, bo wyglada, źe za iwele nie zdziałasz.
PS.
A zakładałeś w ogole hasło na konto Administrator ? –Jeźeli nie to przy monicie o nie trzeba enter wcisnąc.
Jakoś nie widze szans na zabawę z jakimiś LiveCD, bo wyglada, źe za iwele nie zdziałasz.
PS.
A zakładałeś w ogole hasło na konto Administrator ? –Jeźeli nie to przy monicie o nie trzeba enter wcisnąc.
dokladnie tak jak tam jest napisane a jest jeszcz jakis inny sposób?
z konta admina próbowałem i z konta usera teź i nic:(
Zaraz, zaraz czy Ty oby na pewno dobrze uruchamiasz tą konsole ?
Skrótowy opis masz w tym temacie, drugi mój post.
Skrótowy opis masz w tym temacie, drugi mój post.
lolekk – wszystkich opcji, ale czy robiłeś to ze swojego konta czy próbowałeś – jak Amon–Ra wskazał – uźyć konta wbudowanego Administrator ?
trybu awaryjnego z wierszem polecenia tez nie moge odpalic a jak chce uruchomić konsole z płytki instalacyjnej to wyskakuje textowe okienko do logowania do systemu i nic sie dalej nie loguje