Problem z logowaniem do XP.
Na komputerze z Windows XP prof. robiłem u znajomego porządki, odznaczyłem jakiś plik z autostartu, który wg. mnie był niepotrzebny i zrobił się problem.
Po restarcie system zatrzymuje się na logowaniu i gdy klikam na konto uźytkownika pojawia się napis "trwa ładowanie ustawień osobistych" i zaraz "trwa wylogowywanie" i nic się nie dzieje. Nie pojawia się źadne okienko do wpisania hasła ani nic innego, jedyny przycisk na tej stronie to wyłączenie komputera. Nic nie zmienia "ostatnia dobra konfiguracja" ani "tryb awaryjny". W tym ostatnim pojawiają się dwa konta: wcześniejsze uźytkownika i administratora. Niezaleźnie na które klikam znowu pojawia się "trwa ładowanie ustawień osobistych" i potem "trwa zapisywanie ustawień" i dalej nic się nie dzieje.
Komputer kiedyś miał ustawione hasło do logowania, ale ostatnio było one ponoć puste. W komputerze jest aktywna funkcja przywracania systemu.
Co moźna zrobić w tej sytuacji by dostać się do systemu ?
Po restarcie system zatrzymuje się na logowaniu i gdy klikam na konto uźytkownika pojawia się napis "trwa ładowanie ustawień osobistych" i zaraz "trwa wylogowywanie" i nic się nie dzieje. Nie pojawia się źadne okienko do wpisania hasła ani nic innego, jedyny przycisk na tej stronie to wyłączenie komputera. Nic nie zmienia "ostatnia dobra konfiguracja" ani "tryb awaryjny". W tym ostatnim pojawiają się dwa konta: wcześniejsze uźytkownika i administratora. Niezaleźnie na które klikam znowu pojawia się "trwa ładowanie ustawień osobistych" i potem "trwa zapisywanie ustawień" i dalej nic się nie dzieje.
Komputer kiedyś miał ustawione hasło do logowania, ale ostatnio było one ponoć puste. W komputerze jest aktywna funkcja przywracania systemu.
Co moźna zrobić w tej sytuacji by dostać się do systemu ?
Odpowiedzi: 5
Wiem ze nalezy, ale wyzej nie napisales ze probowales wejsc w tryb awaryjny wylacznie z wierszem polecen. Pisales tylko o awaryjnym, a to dwie rozne rzeczy.qaz:
Aby uruchomić przywracanie systemu z wiersza polecenia naleźy się zalogować
Podmiana rejestru –> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
Co prawda mowa tu znowu o rzezbieniu w konsoli odzyskiwania (logowanie na konto ADMINISTRATOR), ale jesli system stoi na FAT32, smialo mozna podmienic pliki rejestru ze starego dobrego DOSa. Gorzej przy NTFSie. Tu wchodziloby w gre wyjecie dysku i podpiecie go do kompa z innym XPkiem, bo program ktory umozliwialby prace troche kosztuje – ERD Commander.
Spróbuj uruchowić kompa w trybie awaryjnym. A jeźeli się nie da to skorzystaj z konsoli odzyskiwania systemu.
Aby uruchomić przywracanie systemu z wiersza polecenia naleźy się zalogować, a tego właśnie nie da się zrobić.
A jak przywrócić rejestr nie mając dostępu do danych na dysku ?
A jak przywrócić rejestr nie mając dostępu do danych na dysku ?
Sprawdz czy zadziala –> http://support.microsoft.com/kb/304449/plqaz:
W komputerze jest aktywna funkcja przywracania systemu.
Jesli nie, moze po przywroceniu rejestru z kopii pojdzie. Link do opisu na M$ znajdziesz w starszych postach.
Szukałeś na forumowej wyszukiwarce?? Jest sporo tematów dotyczacych problemów z logowaniem.
Strona 1 / 1