Problem z logowaniem do windows

Witam, bawilem sie ostatnio zabezpieczeniami lokalnymi i powstał klopot, nie moge sie zalogowac do systemu, jak chce sie zalogowac to pisze mi ze zasady zabezpieczen lokalnych nie pozwalaja na logowanie interaktywne czy jakos tak w awaryjnym tez tak samo. Czy da sie jeszcze odzyskac dostep do windows ??

Odpowiedzi: 17

EL NINO:
Ja rowniez:
.adm

These files are text files, called Administrative Templates, that provide policy information for the items that are under the Administrative Templates folder in the console tree of the Group Policy snap–in.
To samo zrodlo :wink: .

No właśnie – jedynie informacje a nie ustawienia ... A pliki .pol przechowują ustawienia jakie zostaly wprowadzone i jakie naleźy wprowadzić do rejestru ...

Kurka juź się zastanawiam czy potrafię czytać ze zrozumieniem ...
Żółty
Dodano
27.10.2005 14:51:23
Żółty:
Nie mogę się zgodzić ...
Ja rowniez:
.adm

These files are text files, called Administrative Templates, that provide policy information for the items that are under the Administrative Templates folder in the console tree of the Group Policy snap–in.
To samo zrodlo :wink: .
EL NINO
Dodano
27.10.2005 14:30:46
EL NINO:
Zgadza sie – opisujace, ale w dolnym fragmencie. Caly poczatek to ustawienia.
To cos takiego jak plik HOSTS.

Nie mogę się zgodzić ...

.adm files

An .adm file consists of a hierarchy of categories and subcategories that together define how the policy settings appear. It also contains the following information:
Registry locations that correspond to each setting.
Options or restrictions in values that are associated with each setting.
For many settings, a default value.
Explanations of what each setting does.
The versions of Windows that support each setting.

Registry.pol files

The Administrative Templates extension of Group Policy saves information in Registry.pol files. These files contain the customized registry settings that you specify (by using Group Policy) that are to be applied to the computer or user portion of the registry:
One of the Registry.pol files contains registry settings that are specific to the HKEY_LOCAL_MACHINE key; it is stored in the GPT\Machine folder.
The other Registry.pol file contains registry settings that are specific to the HKEY_CURRENT_USER key; it is stored in the GPT\User subdirectory.

Źródełko
Żółty
Dodano
27.10.2005 11:51:10
Żółty:
Obejrzyj sobie pliki .adm – to są pliki tekstowe opisujące co i jak ma wyglądać w Group Policy...
Zgadza sie – opisujace, ale w dolnym fragmencie. Caly poczatek to ustawienia.
To cos takiego jak plik HOSTS.
EL NINO
Dodano
27.10.2005 02:50:11
EL NINO:

Natomiast co do plikow, to z tego co widze, pliki .pol to starsze wersje systemow:
For Windows NT 4.0 and later, the .pol file is named Ntconfig.pol and is created using the System Policy Editor for the specific operating system.

For Windows 95, Windows 98, and Microsoft? Windows? Millennium Edition (Windows Me), the .pol file is named Config.pol and must be created by using the System Policy Editor for that operating system.

Właśnie chyba raczej nie. Obejrzyj sobie pliki .adm – to są pliki tekstowe opisujące co i jak ma wyglądać w Group Policy (jakie wartości moźna ustawić, jak się mają nazywać poszczególne opcje itp) – nie ma raczej w nich konkretnych ustawień (w sensie co i jak zostało skonfigurowane)
Żółty
Dodano
26.10.2005 13:55:24
Żółty:
Nic. Poinformowałem Cię tylko ;)
No tak – "uprzejmie informuje..." :wink: .
Żółty:
Ustawnienia do rejestru wprowadzane są zdaje się podczas logowania. I tu z źalem muszę przyznać, źe nie wiem czy z plików .pol czy z plików .adm
IMO o wiele wczesniej przed logowaniem. Samo logowanie to chyba tylko "dogrywanie" informacji z rejestru dla konkretnego profilu.
Natomiast co do plikow, to z tego co widze, pliki .pol to starsze wersje systemow:
For Windows NT 4.0 and later, the .pol file is named Ntconfig.pol and is created using the System Policy Editor for the specific operating system.

For Windows 95, Windows 98, and Microsoft? Windows? Millennium Edition (Windows Me), the .pol file is named Config.pol and must be created by using the System Policy Editor for that operating system.
EL NINO
Dodano
26.10.2005 13:46:01
EL NINO:
Zolty kurna, i co mam napisac ?

Nic. Poinformowałem Cię tylko ;)

EL NINO:
No a pliki .adm sa w system32\GroupPolicy\Adm\

Ustawnienia do rejestru wprowadzane są zdaje się podczas logowania. I tu z źalem muszę przyznać, źe nie wiem czy z plików .pol czy z plików .adm – jeźeli z plików .adm to naleźałoby podmienieniać pliki adm a nie, jak napisałem wcześniej pliki .pol. Choć z cytatu, który podałeś zrozumiałem, źe w plikach .adm siedzi to, co i jak moźna modyfikować w Group Policy (i tak mi równieź wynika po obejrzeniu tych plików)
Żółty
Dodano
26.10.2005 13:37:10
Żółty:
EL NINO – przywrócenie rejestru próbowane juź było ...
Zolty kurna, i co mam napisac ? Ze widocznie o takiej godzinie co drugi post czytam ? No bylo w torbe jeza :P .

In Windows XP Professional and Windows 2000, the Administrative Templates item in the Group Policy snap–in uses administrative templates (.adm files) to specify the registry settings that can be modified through the Group Policy snap–in. This includes Group Policy for the Windows XP Professional operating system and its components as well as for applications.

Policy settings are written to the following locations in the registry:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies (preferred location)
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies (preferred location)
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
No a pliki .adm sa w system32\GroupPolicy\Adm\
EL NINO
Dodano
26.10.2005 13:21:52
Spróbuj jeszcze podmienić pliki registry.pol siedzące w %windir%\system32\GroupPolicy\Machine i %windir%\system32\GroupPolicy\User na jakieś wzięte ze sprawnego systemu. Problem moźe być z tym jak to podmienić (gdy system na NTFS stoi – bo na facie nnie ma źadnego problemu), ale moźna próbować przez:
1. Konsolę odzyskiwania (odpowiednio ustawiając set ...)
2. Dostęp sieciowy i udziały c$ (o ile przy zabawie zabezpieczeniami nie został dostęp wyłączony)
3. Podpinając dysk do innego komputera z systemem obsługującym NTFS ...

EL NINO – przywrócenie rejestru próbowane juź było ...
Żółty
Dodano
26.10.2005 11:46:35
rob5016:
bawilem sie ostatnio zabezpieczeniami lokalnymi
Problem to Ty masz wlasnie z zabezpieczeniami a nie zadnym kontem i haslem. Jesli sie chcesz bawic, wez moze ze dwie kulki stalowe a nie klikaj bezmyslnie gdzie popadnie.
Teraz mozesz jedynie sprobowac przywrocic rejestr z jego kopii a i tak nie daje glowy ze to pomoze. Wyboru nie masz za duzego.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
EL NINO
Dodano
26.10.2005 02:51:09
Skorzystalem z program dreampack, niestety nawet po utworzeniuu hasla nie chce sie zalogowac pisze zasady lokalne nie pozwalaja na logowanie interakcyjne.
rob5016
Dodano
25.10.2005 19:54:31
Nie wpisałeś źadnegoi hasła admina podczas instalacji? Jak nie to problem, dlatego lepiej wykasować hasło nawet jeźeli nie istnieje, poza tym uprawnień admina nie da się zmienić bo to jest konto wbudowane.
pulkownik
Dodano
25.10.2005 13:24:06
Ale ja nie zakladalem zadnych haseł
rob5016
Dodano
25.10.2005 13:19:49
Spróbuj wykasować hasło admina, moźesz to zrobić ze specjalnej dyskietki z narzędziem chntpw. Moźe wtedy pojdzie
pulkownik
Dodano
25.10.2005 13:17:31
Niestety dalej nie idzie sie zalogowac, nawet na adminstratora. Ma ktos jeszcze jakies pomysły ??
rob5016
Dodano
25.10.2005 13:03:49
Miałes włączone przywracanie systemu ??
Jak tak to spróbuj w sposób opisany tutaj przywrócić rejestr do okresu, gdzie nie było problemów.
Żółty
Dodano
25.10.2005 12:00:15
No w awaryjnym sie dzieije to samo przez administratora
rob5016
Dodano
25.10.2005 11:52:55
rob5016
Dodano:
25.10.2005 11:48:17
Komentarzy:
17