Problem z laptopem - odzyskiwanie systemu
witam. mam spory problem z laptopem HP Pavilion dv2000. zrobiłem format i instalke Windowsa Xp SP2, ale nie mam żadnych sterowników do płyty głównej itd. znalazłem jakieś na stronie HP , ale żadne nie działają. mam jedną partycje, której nie ruszałem (8gb) [b]HP_RECOVERY[/b] i ona jest do odzyskiwania systemu i myśle że tam mogą być sterowniki i cały poprzedni system... lecz nie wiem co z tym zrobić? proszę was o rady
Odpowiedzi: 4
podczas rozruchu wciśnij któryś z F-? , chyba F-2 ale nie jestem pewien (powinny te F się pokazać), może być i F-11, a potem postępuj zgodnie ze wskazówkami (wybierasz co chcesz zrobić) i po pół godzinie będziesz miał notebook jak z fabryki :mryellow: dobrze, że nie wyrzuciłeś partycji RECOVERY.
właśnie nie zrobiłem zapasowej płyty... więc co teraz? da się to jakoś uratować?
Na HP-RECOVERY jest system wraz ze wszystkimi sterownikami i programami, które były zainstalowane fabrycznie. Za pomocą programu HP RECOVERY powrót do fabrycznego stanu jest łatwy i prosty. Czy zainstalowałeś inny system niż ten, który był na kompie ? Nie nagrałeś wcześniej płytek za pomocą HP RECOVERY ? Żeby odzyskać system z partycji HP RECOVERY to musisz po uruchomieniu wcisnąc któryś F-? (F-2 ?) i postępować zgodnie z wyświetlanymi informacjami.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=228&lc=en&cc=us&dlc=en&product=1817074&lang=en
Na tej stronie są podane sterowniki , a prócz tego odnośniki do Recovery disc - nie wiem czy darmowe czy nie.
Nie dostałeś wraz z laptopem żadnych płytek recovery i płytki z systemem operacyjnym?
Strona 1 / 1