problem z lanem i www

czesc
mieszkam obecnie z kolesiem na islandii i laczymy sie z netem przez router ktory dostalismy od siminna (provider), problem jest w tym ze nie moge zapisac sobie na dysk plikow udostepnionych przez kumpla, za to jemu dziala bezblednie z moimi plikami, jedynie moge otwierac pliki,
2. problem polega na tym ze kiedy chce wejsc na jakas strone www to musze odswiezyc ze 2 razy za nim sie polacze, wyskakuje "action canceled", czasami musze wiecej a czasem wogole nie musze odswiezac, kumpel ma podobnie jak ja lecz w mniejszym natezeniu

moj komp to: dell inspiron 9400, win xp pro, pakiet McAfee, Avant Browser
komp kumpla to: acer aspire 1694 WMLI, win xp home, Kaspersky, opera

p.s.
ciekawe dlaczego nie moge skorzystac z pomocy microsoftu, jedynie doczytalem sie ze musze sie dopytywac della o pomoc. to za co sie tyle placi?

Odpowiedzi: 1

Cze!
To moze sprobojcie umieszczac te pliki na innym serwerze!
Ale czy przy wysylaniu pliku mailem tez tak sie dzieje?

ps
pomoc microsoftu jest do niczego! ja tez mialem problem to mi poiwedzieli ze oni sa tylko od systemowy operacyjnych w wersji OEM a ja mam BOX! I kogo mam sie dopytywac o pomoc z bledem windowsowym?? ;-)
djaro
Dodano
20.05.2006 13:41:31
  • majkelek32 20.05.2006 14:56:30

dzieki za podpowiedz, ale tu nie chodzi o zadne umieszczanie plikow na serverze, tylko o polaczenie LAN (patrz tytul), jakies inne sugestie??

majkelek32
Dodano:
20.05.2006 01:21:27
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1