Problem z kontem z ograniczonymi uprawnieniami w Win XP Home

Witam. Mam następujący problem a może ktoś już coś podobnego robił. Muszę na kompie z Win XP Home Edition utworzyć konto użytkownika który: - nie będzie miał możliwości instalowania innych programów, - nie będzie miał możliwości przeglądania dysków ani sieci (ale sieć musi działać bo jeden z programów korzysta z sieci), - nie będzie miał możliwości zmieniać ustawień pulpitu (na pulpicie skróty tylko do 3 programów) - w przycisku START będzie tylko zamknij system i wyloguj, - nie będzie miał możliwości uruchamiania innych programów niż te które uruchamiają się automatycznie. Zainstalowałem Windows Steady State. Wszystko ładnie chodzi ale jest problem z pierwszym logowaniem się użytkownika. Uruchamiają się wszystkie programy ale kursor zmienia się w klepsydrę i nic nie można zrobić. Po wylogowaniu się za pomocą Ctrl+Alt+Del można już normalnie się zalogować. Zainstalowałem SP3 ale nie pomaga. Nie wiem w czym tkwi problem może ktoś coś wymyśli.

Odpowiedzi: 2

Pogrzeb w rejestrze przynajmniej część potrzeb zrealizujesz --> [url=http://www.j79zlr.com/gphome.php]GPO for Home[/url]
pawkrol
Dodano
19.11.2009 19:29:18
Nawet niedawno było kilka razy sporo pytań w tej kwestii i sporo odpowiedzi. Nie będziemy się powtarzać w kółko bo to szeroki temat. Tym razem polecam szukajkę w archiwum forum.
Ucho
Dodano
13.11.2009 23:34:26
  • pathfinder 17.11.2009 14:35:18

[quote=Ucho]Nawet niedawno było kilka razy sporo pytań w tej kwestii i sporo odpowiedzi. Nie będziemy się powtarzać w kółko bo to szeroki temat. Tym razem polecam szukajkę w archiwum forum.[/quote] Oczywiście że szukałem. Podmieniałem już pliki userinit.exe, winlogon.exe. explorer.exe i nic, dalej to samo.

pathfinder
Dodano:
12.11.2009 14:49:37
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1