Problem z komputerem

Wczoraj miałem problem z uruchomieniem komputera. Za pierwszym razem uruchomił się bez problemów. Natomiast po wyłączeniu i około półgodzinnej przerwie trzy razy ukazywał się z piskiem czarny ekran i mrugający czerwony napis, z którego odczytałem i zapamiętałem tylko : "cable " i " video card ". Za czwartym razem otworzył mi się, ale w innej rozdzielczości i z informacją, że brak sterowników karty graficznej ( Ati X800GT ). Wymieniłem przewód łączący monitor z kartą graficzną i na razie jest dobrze. Czy przewód mógł być powodem tekiej awarii, skoro był nie dotykany od dłuższego czasu, czy może ktoś podejrzewa coś innego? Bardzo proszę o odpowiedź.

Odpowiedzi: 2

rysiek50:
Czy przewód mógł być powodem tekiej awarii.
Mogl byc. Otworz rowniez kompa, wyjmij grafike, przeczysc styki, przeczysc gniazdo z kurzu, wloz karte ponownie i dobrze docisnij.

BTW, temat ma sie chyba nijak do dzialu o XP ?
EL NINO
Dodano
22.06.2006 23:01:57
Też mam ati  i czasem ten sam problem ,coś nu odbija brak kolorów nie można zmienić rozdzielczości ,brak sterów itp. mi pomaga całkowite wywalenie wszystkiego ze znaczkiem ati potem drive cleaner i instalacja sterów od początku
marcin255
Dodano
22.06.2006 21:10:41
rysiek50
Dodano:
22.06.2006 19:15:01
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1