problem z komputerem prosze o POMOC

mam windows XP. Od 2 tygodni mam neo ,od czasu do czasu mimo wolnie resetuje mi sie komputer!!! wyglada to tak jak bym po prosotu przycisnal reset czego oczywiscie nie robie, co to jest , przegrzanie??? nigdy mi sei to nie dzieje kiedy zostawiam kompa na noc

Odpowiedzi: 1

Żeby ustalic konkrety naleźy:
1. sprawdzić logisystemu – panel sterowania – narzędzia administracyjne – podgląd zdarze – w poszczególnych zakladkach błedy oznaczone są czeronymi kółkami z krzyźykiem , a szersze informacje uzyskasz klikając na takim iwerszu z płędem ppm i wybierajac własciwości;
2. sprawdzić co systme o restarcie sądzi poprzez wymuszenie BSOD–a : panel sterowania – system – zaawansowane – uruchamianie i odzyskiwanie – odhaczyć "ptaszka" przy "w wypadku awarii automatyczny ponowny rozruch. Na ekranie stop pojawi się sygnatura – numer – błędu i mozen awzwa pliku za ten stan odpowiedzialnego. Wpisane tej sygnatury w wyszukiwarce ofrum powinno dac jakieś rezultaty.

W oczekiwaniu na restart – po dokonaniu zmian w pkt 2 opisanych – przeskanuj system na obecnosć robactwa róźnej maści, bo i ono moźe być przyczyną zamknięcia systemu.

Przegrzanie czy napięcia oczywiścieórwnieź w grę wchodza, jadnak z uwagi na skromny zasób przkeazanych przez ciebie informacji nie będę się nad tymi elementami rozwodził.
Rebe
Dodano
20.12.2004 18:50:44
Krajesu
Dodano:
20.12.2004 18:39:51
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1