Problem z komputerem (konkreteni z jego wlaczaniem)...

Witam wszytkich,

mam taki problem i bardzo prosze o pomoc.

Kiedy wlaczam komputer, nie wlacza sie w ogole monitor. Nie slychac pracy dysku twardego, poprostru cwieci sie czerwona lampeczka, ze jest wlaczony – pozatym wszytko milczy. Osoba, ktora z niego korzystala cos (nie opotrafil okreslic co) pozmieniala w biosie. Nie mozna, tych ustawien przywrocic na domyslne, gdyz nie mozna w ogole do niego sie dostac – powod jak na poczatku.

Serdecznie prosze porade lub ewentualnie jak mozna go naprawic. Z gory dziekuje.

PS. Mam plyte glowna SL–65kVB/KV2.

Odpowiedzi: 8

sorki :oops: –za błedną interpretację pierwszego postu.W takim wypadku faktycznie pozostaje jedynie clear zworką bądź wyciągnięcie bateryjki– jeśli to nie pomoźe to trzeba by poszukać przyczyny gdzie indziej.
decen
Dodano
11.07.2004 16:33:13
decen:
jeśli potrafisz juź wejść do BIOSu to wybierz w nim "safe" lub "default" –owe ustawienia winno zadziałać

:arrow:
childofpeace:
Nie mozna, tych ustawien przywrocic na domyslne, gdyz nie mozna w ogole do niego sie dostac – powod jak na poczatku.

Czytaj (chociaź pierwszy post ;))
Anonymous
Dodano
11.07.2004 15:48:19
jeśli potrafisz juź wejść do BIOSu to wybierz w nim "safe" lub "default" –owe ustawienia winno zadziałać
decen
Dodano
11.07.2004 15:42:10
Bobi_robert napisał:
mialem to samo zobacz co z zasilaczem przeczysc z kurzu ewentualnie sprawdz ram, ustawienia biosu na default

miałem ten sam problem i okazało sie, źe zasilacz wiec proponuje poczyscić przemierzyć itd
Longi
Dodano
10.07.2004 19:54:54
mialem to samo zobacz co z zasilaczem przeczysc z kurzu ewentualnie sprawdz ram, ustawienia biosu na default
Bobi
Dodano
09.07.2004 18:58:01
bios mogla wywalic karta grafy ktora, obluzowala sie w slocie i spowodowala zwarcie 8) mialem tak

bios zostal skasowany, trzeba bedzie sprzetowym programatorem :twisted:

[ALE ZWYKLE NIE JEST TAK ZLE :wink:
Wilson
Dodano
09.07.2004 11:42:48
Jesli to tylko kwestia zmian w biosie, to moze wystarczy na kilka minut wyciagnac baterie z plyty ?
EL NINO
Dodano
08.07.2004 23:57:00
Jeśli to wina ustawień biosu, to zworka na płycie głównej o nazwie "Clear CMOS" powinna pomóc, spójrz do instrukcji płyty jakie połoźenie tej zworki powoduje "restart" BIOSu.
spiderko
Dodano
08.07.2004 23:55:53
childofpeace
Dodano:
08.07.2004 23:27:46
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1