Problem z kompem!
Witam!
Mam problem z kompem. Otóź – monitor raz na jakiś czas wyłacza mi się, ale komputer chodzi spoko – skąd to wiem – a z tąd źe słucham muzy cały czas!
Więc komp chodzi a monitor się wyłącza – pomyślałem – monitor walną, ale podłączyłem drugi i to samo – myśle, moźe grafika się przegrzewa bo komp z 3 stron ogrodzony scianą i szafkami odkręciłem, ale nie pomogło dalej się wyłącza – nieraz strasznie głośno chodzi mi zasilacz, takie zzzzzzzzzzzzzz.
Pukne kilka razy i jest dobrze, ale tak nie powinno być!!!
Instalowałem róźne stery, nie mam wirusa!
Co jest z tym moim kompem ???
Pomocy piszcie tu na forum lub na gg 2823478 bądź na maila amorek15@op.pl
Dzięki z góry za kaźdą pomoc!
Mam problem z kompem. Otóź – monitor raz na jakiś czas wyłacza mi się, ale komputer chodzi spoko – skąd to wiem – a z tąd źe słucham muzy cały czas!
Więc komp chodzi a monitor się wyłącza – pomyślałem – monitor walną, ale podłączyłem drugi i to samo – myśle, moźe grafika się przegrzewa bo komp z 3 stron ogrodzony scianą i szafkami odkręciłem, ale nie pomogło dalej się wyłącza – nieraz strasznie głośno chodzi mi zasilacz, takie zzzzzzzzzzzzzz.
Instalowałem róźne stery, nie mam wirusa!
Co jest z tym moim kompem ???
Pomocy piszcie tu na forum lub na gg 2823478 bądź na maila amorek15@op.pl
Dzięki z góry za kaźdą pomoc!
Odpowiedzi: 10
no to w takim razie jaka moźe być przyczyna – zrobiłem format przed nim kiedy wychodziłem na pulpit z IE słychać było jak monitor dziwnie przez 1 sekundke zasyczaj jakby prąd po ekranie przeszedł po formacie tego nie ma !!!
więc co moźe być przyczyną moich problemów?
więc co moźe być przyczyną moich problemów?
xpekowiec:
czyli wszyscy z was stawiają źe to karta graficzna mi walnęła ??
Ja sobie wypraszam :wink: – o walniętej karcie nic nie pisałem .
czyli wszyscy z was stawiają źe to karta graficzna mi walnęła ??
xpekowiec:
.....wlozylem inna karte i przez 3 godziny dzialal spoko wiec wzialem swoja karte graficzna poszedlem do kupla i przez 2 godz dzilala spoko – dzinw eco :shock:
Wcale nie musi to być dziwne – wystarczy, źe towja karta ma ciut ogbiętego sledzia, płyta jest o piczy kłak od poziomu/pionu odchylona i w komplecie coś na złaczu nie pasi, zaś inna karta / nawet inny egzemplarz takiej samej – moga być na to mneij czułe.
monitor z tych nowszych ma wlasny kabel tak jak u mnie wyczyscilem calego kompa (wilgotna szmatka /heheheh zartuje) wlozylem inna karte i przez 3 godziny dzialal spoko wiec wzialem swoja karte graficzna poszedlem do kupla i przez 2 godz dzilala spoko – dzinw eco :shock:
Przewaźnie monitory mają swoje kable sygnałowe :wink:
Moźliwe źe coś z gniazdem AGP.
Zobacz z inną grafiką na TYM kompie.
Moźliwe źe coś z gniazdem AGP.
Zobacz z inną grafiką na TYM kompie.
A przewód sygnałowy sprawdzałeś ? – Bo sama zmiana monitora to moze byc mało, jeźeli kabel ten sam został.
I jeszcze jedno – a nie masz Ty czasem w opcjach zarządzania energią "wyłacz monitor po ... min" ustawione ?
I jeszcze jedno – a nie masz Ty czasem w opcjach zarządzania energią "wyłacz monitor po ... min" ustawione ?
wyczyscilem zasilacz ––– ale to chyba nie przez niego tak sie wylacza ekran
karta graficzna jest sprawna u kumpla chodzila
zauwazylem ze zasilacz troszke gorace powietrze pwypuszcza na kompie siory Athlon2.5 Radeon 9600 jest chlodniejsze a gra caly czas a ja siedze na necie i mam sporo cieplejsze od niej
karte wyjmowalem przeczyscilem zasilacz podlaczylem drugi monit – NIC
pomozcie pliska!
karta graficzna jest sprawna u kumpla chodzila
zauwazylem ze zasilacz troszke gorace powietrze pwypuszcza na kompie siory Athlon2.5 Radeon 9600 jest chlodniejsze a gra caly czas a ja siedze na necie i mam sporo cieplejsze od niej
karte wyjmowalem przeczyscilem zasilacz podlaczylem drugi monit – NIC
pomozcie pliska!
xpekowiec:
... nieraz strasznie głośno chodzi mi zasilacz, takie zzzzzzzzzzzzzz.
Wymień lub zregeneruj ( wyczyść, przesmaruj ) wentylator od zasilacza i zobacz czy problem ustapił.
To prawdopodobnie wina karty graficznej, styki musiały się wytrzeć lub coś w tym stylu. Spróbuj wyciągnąć i włoźyć karte. Powinno pomóc i u mnie pomogło. POZDRAWIAM :wink:
Strona 1 / 1