Problem z kompem. Prosze o pomoc

Od pewnego czasu mam problem z kompem.Kiedy go wlanczam to przez kilka minut nie odpowiada.Musze wlaczyc magiczne klawisze Alt+Ctrl+delete no i ozywa.pozatym mam problem ze jak wlacze jakies bardziej wymagajace gierki np GTA SA,NFS Undergroun2 itp.Czy ktos mi moze powiedziec dlaczego tak sie dzieje.chlodzenie w kompie mam dobre, najnowsze sterowniki do grafiki i muzyki mam. A moj sprzet AthlonXP2000+, GeForce 3 128, 256ddram, Muzyka sb pci128 4+1

Odpowiedzi: 4

Czyli.

Komp startuje,świecą się kontrolki,dysk startuje i ładuje się system i tu stop.

Czy wogóle komp się nie włącza,nie reaguje na przycisk.

Co się dzieje jak odpalisz gry.

Podgląd zdarzeń i jakie błędy.

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#Podgl%B1d%20zdarze%F1

Sprawdziłeś wszystko co pisze Rebe.

Zasilacz jak moźesz podmień na inny i sprawdź.

Jak się nie znasz,weź kumpla który kuma w czym rzecz,bo źeby coś zrobić musisz mieć podstawową wiedzę o tym co robisz.
JNJN
Dodano
09.07.2005 20:16:02
Zobacz poprosty czy nie masz w kompie czegoś przyjarane. sprawdź zgodność systemu. włącz skandiska :twisted:
Cwenu
Dodano
09.07.2005 17:53:22
Wiec napisze w jezyku bardziej polskim.Po wlaczeniu kompa przez kilka minut nie odpowiada, aby skrocic czekanie to wlanczam Alt+Ctrl+Delete i komputer zaczyna prace prawidlowo, jesli mozna to nazwac prawidlowa praca(opis wyzej). A to co mi napisales ze mam sprawdzic napiecia i te inne rzeczy to musze z przykroscia Tobie powiedziec zenie znam sie na elektryce i nie potrafie tego.Mam program PC Alert III i wedlog niego wszystkie napiecia sa w normach i nie zapisal mi zadnych skokow napieciowych czy czego kolwiek. Pozdro
Saymon
Dodano
09.07.2005 15:44:57
1. obejrzyj kondensatory
2. sprawdź stan włącznika – fizyczny
3. sprawdź napięcia
4 – przeczytaj 3 zdanie swojej wypowiedzi i ....zgadnij o co Ci chodziło.
Rebe
Dodano
08.07.2005 16:27:57
Saymon
Dodano:
08.07.2005 13:01:54
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1