problem z kompem, pomocyy!!!
Witam!
kupiłem komp AMD ATHLON 800, 512 RAM, do niego musiałem dokupić dysk 40 GB i CD bo nie było
cd i HDD chodzą na jednej taśmie i nie bawiłem się zworkami , w biosie ustawiłem na auto , i wykrył wszystko
podczasa instalacji WIN XP lub 98 , krzyczy źe nie moźe skopiować jakiś plików (ZA KAŻDYM RAZEM INNYCH) , po wielu próbach udało sie jakoś zaionstalować 98 , ale przy instalacji Oficce w połowie zawiecha , dysk i CD , sprawdzałem na innym kompie i działa , teraz juź źadnego WIN nie mogę zainstalować bo krzyczy źe podczas koipiowania wystąpił jakiś błąd
dzięki wszystkim za pomoc
pozdro
kupiłem komp AMD ATHLON 800, 512 RAM, do niego musiałem dokupić dysk 40 GB i CD bo nie było
cd i HDD chodzą na jednej taśmie i nie bawiłem się zworkami , w biosie ustawiłem na auto , i wykrył wszystko
podczasa instalacji WIN XP lub 98 , krzyczy źe nie moźe skopiować jakiś plików (ZA KAŻDYM RAZEM INNYCH) , po wielu próbach udało sie jakoś zaionstalować 98 , ale przy instalacji Oficce w połowie zawiecha , dysk i CD , sprawdzałem na innym kompie i działa , teraz juź źadnego WIN nie mogę zainstalować bo krzyczy źe podczas koipiowania wystąpił jakiś błąd
dzięki wszystkim za pomoc
pozdro
Odpowiedzi: 5
to była wina jednej z kości RAM
wyciągnąłem , i wszystko śmiga źe hej :–))
dzieki wszystkim za pomoc
pozdrawiam
wyciągnąłem , i wszystko śmiga źe hej :–))
dzieki wszystkim za pomoc
pozdrawiam
dzięki wielkie dziś popróbuję i dam znać jak poszło
pozdro
pozdro
Jeźlei masz 384, a BIOS pokazuje 256 to oznacza, źe jedna z kości jest bankowana tak, źe płyta iwdzi tylko jej połowę – tak czy siak do wymiany.
W szczegóły nie bedę się wgłebiał.
Jeźlei któraś z komórek pamieci jest zwalona – nie jest waźna w jednej kości i tylko jedna czy w obu i wiele to system – szczeólnie w2k/XP daje w czasie instalacji takie łasniek omunikaty o niemoźności skopiowania pliku.
W szczegóły nie bedę się wgłebiał.
Jeźlei któraś z komórek pamieci jest zwalona – nie jest waźna w jednej kości i tylko jedna czy w obu i wiele to system – szczeólnie w2k/XP daje w czasie instalacji takie łasniek omunikaty o niemoźności skopiowania pliku.
są dwie kości po 128 Ram , i jedna 256 ,
wyjąłem tą 256 , i to samo
czy jeśli jedna jest uwalona a druga dobra i są obydwie włoźone to teź moźe dawać podobne objawy ,
tylko dlaczego pisze źe nie moźe skopiować pliku?
raz nawet wyświetlił źe ma za mało pamięci ,
a w Biosie pokazuje 256MB
pozdro
wyjąłem tą 256 , i to samo
czy jeśli jedna jest uwalona a druga dobra i są obydwie włoźone to teź moźe dawać podobne objawy ,
tylko dlaczego pisze źe nie moźe skopiować pliku?
raz nawet wyświetlił źe ma za mało pamięci ,
a w Biosie pokazuje 256MB
pozdro
Na 99% posypana pamięć – spradz ją jakim memtest–em.
Strona 1 / 1