Problem z kompem Pomocy !!!!!!!!!!!!!
Witam
kumpel przyniusł do mnie kompa komp jest z niemiec taki antyk aby wgrać win 95 po polsku bo była wersja niemiecka więc sformatowalismy dysk z dyskietki startowej i kicha nie idzie wgrać systemu ani nic zrobić z dyskim pokazuje sie komunikat
!!!!! warnig !!!!!
Disk boot sector is to be modified
Type "Y" to accept,ony key to abort
Award sottware,inc
nie wiem co sie dzieje jak wciskałem y to udało mi sie uruchomic instalatora 95 ale po zatwierdzeniu licencji pojawia sie na srodku ekranu czarny prostokąt i po instalacji jakby sie wieszała to pewnie jakiś błąd bo głośniczek się odzywa wziąłem inny dysk i to samo wiec nie wiem jakieś zabezpieczenie czy co ??? licze na waszą pomoc musze go uruchomić płyta PI–P55TP4N proc p 133 :cry:
kumpel przyniusł do mnie kompa komp jest z niemiec taki antyk aby wgrać win 95 po polsku bo była wersja niemiecka więc sformatowalismy dysk z dyskietki startowej i kicha nie idzie wgrać systemu ani nic zrobić z dyskim pokazuje sie komunikat
!!!!! warnig !!!!!
Disk boot sector is to be modified
Type "Y" to accept,ony key to abort
Award sottware,inc
nie wiem co sie dzieje jak wciskałem y to udało mi sie uruchomic instalatora 95 ale po zatwierdzeniu licencji pojawia sie na srodku ekranu czarny prostokąt i po instalacji jakby sie wieszała to pewnie jakiś błąd bo głośniczek się odzywa wziąłem inny dysk i to samo wiec nie wiem jakieś zabezpieczenie czy co ??? licze na waszą pomoc musze go uruchomić płyta PI–P55TP4N proc p 133 :cry:
Odpowiedzi: 12
9.0 pewnie nie bedzie śmigać wpakuje 8 i zobacze
9.0 pewnie nie bedzie śmigać wpakuje 8 i zobacze
ormo1:
mam jeszcze problem znalazłem gierki i nie wszystkie działaja pokazuje sie taki komunikat
Plik.bonbardix.EXE jest podłączony z brakującym eksporterem DINPUT.DLL:directLnputCreate EX nie wiem o co chodzi ?
Zapewne o bibliotek DX – moźe warto by jaąś nowszą wersję zainstalować, ale tak bez przesady bo najmnowszych system moźe nie udźwignąć na tym sprźecie.
mam jeszcze problem znalazłem gierki i nie wszystkie działaja pokazuje sie taki komunikat
Plik.bonbardix.EXE jest podłączony z brakującym eksporterem DINPUT.DLL:directLnputCreate EX nie wiem o co chodzi ?
EL NINO:
W98 na 16MB ramu ? Zapomnij o szybszej pracy.
Nie tylko bo i pewnie przy próbie instalacji trzeba by zmodyfikowac autoexec i config bo moźe zostać za mało z 640 kilo "dolnego" RAM–u – to jednak jest do obejścia.
Natomiast źeby w98 mógł jako tako chodzić to niezbedne by było uźycie programu z "lite" w nazwie i usunięcie IE, w przeciwnym bowiem razie nawet ustawienie tapety na pulpicie znacznie spowolni pracę.
W98 na 16MB ramu ? Zapomnij o szybszej pracy.
ajakby wgrać winde 98 to bedzie szedł czy lepiej o tym zapomnieć znacie jakieś gry ktore śmigają na win 95 podajcie tytuły
ormo1:
Rebe źle napisałem cztery banki są ale dwa zajęte
jest tam CDx6 czyta płytki z gazet ale nie czyta nagrywanych samemu dlaczego ? za szybko nagrywane ? czy CD do kitu.
O pamięci – jak znajdziesz dołoźysz, o ile nie padniesz z powodu ceny.
O CD – kwestia płyt – nie umie czytać takich "szybkich" – musiałbyś wszystko nagrywać nie tylko na starych x4 pewnie max, ale jeszcze w dodatku 650.
Z tym juź nic nie zrobisz. Ten napęd nie odtworzy high czy ultrahigh speed nośników.
Tyle, źe to najmniejszy problem bo moźesz sobie CD zmienić na nowy – tylko czy warto?
Rebe źle napisałem cztery banki są ale dwa zajęte
jest tam CDx6 czyta płytki z gazet ale nie czyta nagrywanych samemu dlaczego ? za szybko nagrywane ? czy CD do kitu.
Włączyć wypada. co do rozbudowy pamięci –jezeli teraz masz zajęte te 4 banki to sznasa na to byś znalaźł gdzieś jeszcze takiek ości – za rozsądne pieniądze jest raczej mizerna. co prawda specyfikacja płyty mówi o 128MB RAM czyli 4x32, ale trudno bedzie coś takiego znaleźć.
Teoretycznie mozesz póbowac go rozbudować do poziomu jakiegoś MMX ,ale nie iwem czy ona ( płyta) to obsłuźy – tu masz link do manuala:
http://www.motherboards.org/manuals/p/ASUS–P/I–P55TP4N/477.html
W obecnej konfiguracji o filmach i grach nowszych niź 5–letnie pewnie ( albo i starsze ) zapomnij.
Teoretycznie mozesz póbowac go rozbudować do poziomu jakiegoś MMX ,ale nie iwem czy ona ( płyta) to obsłuźy – tu masz link do manuala:
http://www.motherboards.org/manuals/p/ASUS–P/I–P55TP4N/477.html
W obecnej konfiguracji o filmach i grach nowszych niź 5–letnie pewnie ( albo i starsze ) zapomnij.
witam
Pomogło wyłaczenie w biosie funkcji virus warning. Dzięki SLAY3R ale czy trzeba właczyć ja zpowrotem?
dzięki wszystkim sam bym niedał rady :P.Powiedzcie jeszcze czy mozna rozbudować tego kompa ma 16 mb pamięci i cztery banki jaka pamięć jest potrzebna i czy da sie na nim lukać na filmy i giercowć przyzwoicie.
Pomogło wyłaczenie w biosie funkcji virus warning. Dzięki SLAY3R ale czy trzeba właczyć ja zpowrotem?
dzięki wszystkim sam bym niedał rady :P.Powiedzcie jeszcze czy mozna rozbudować tego kompa ma 16 mb pamięci i cztery banki jaka pamięć jest potrzebna i czy da sie na nim lukać na filmy i giercowć przyzwoicie.
SLAY3R:
Wejdź do biosu i wyłącz protekcję antywirusową. Chroni ona boot sector dysku przed zmianą, a źe win musi bootsector zmodyfikować to trzeba tą opcję wyłączyć.
Jeźeli to jakiś SUWIN ( bodaj ) 19 to powinno wystarczyć, alem oze to być kwestia wolnego "dolnego" RAM–u – moźe się okazać, źe z pierwszych 640 kilo zostaje za mało. Trzeba probować w takim wypadku przenieść wszystko co moźna w autoexec.bat i config.sys przenieść do pamięci górnej.
Nadto moze i sama instalka jest upgradem i wymaga dosa i win3.x lub samego dosa na dysku, albo teź był tam OSR, a teraz próbujecie postawić wcześniejszą wersję , a dysk ma ponad 2,1GB.
I na koniec – dźwięk z głosnika moźe oznaczać wywołanie komunikatu o błedzie, ale równiez jakąś informację b. szczegółową – moźe warto by się nad opisem tego dźwięku zastanowić.
Strona 1 / 1