Problem z kompem.........

Mam problem od jakiegos czasu. Mam net i sciagam 24h na dobe, ale z kazdym dniem komp mi chodzi wolniej??
Czy to jest zpowodowane ramami ze mam nich tak mało??
czy czyms innym? :?:

Odpowiedzi: 4

1. czym ? – w dziale bezpieczeństwo jest propozycji i ocen do wyboru – sprawdź co Ci bedzie pasować.
2. Defragmentacja – szczególnie jeźlei system plików jest inny niź ntfs jest konieczna, a w sytuacji, gdy często zrzucasz dane z dysku na płyty i usuwaś pliki źródłowe stanowić ona winna odruch . Tak jak czyszczenie tempów wszelkiej maści.
Rebe
Dodano
22.08.2004 23:20:34
maciek(smok):
Dobra, Dobra, Spoko!!
Mówisz:"Tak więc najpierw higiena – odrobaczanie itp,"
– Czym??

Sporo tego :

http://www.centrumxp.pl/forum/viewforum.php?f=26

maciek(smok):

– defragmentacja, konieczna??

Przyda się.
MarcinX
Dodano
22.08.2004 23:18:28
Dobra, Dobra, Spoko!!
Mówisz:"Tak więc najpierw higiena – odrobaczanie itp,"
– Czym??
Mówisz:"defragmentacja, wyłaczenie zbednych usług, programów z autostartu i nie tylko i dopiero potem sprawdzenie obciązenia pamięci"
– defragmentacja, konieczna??
– wyłączanie progranów z autostartów, wykonane!!
maciek(smok)
Dodano
22.08.2004 23:08:02
maciek(smok):
Mam problem od jakiegos czasu. Mam net i sciagam 24h na dobe, ale z kazdym dniem komp mi chodzi wolniej??
Czy to jest zpowodowane ramami ze mam nich tak mało??
czy czyms innym? :?:

Oto piękny przykład przesłanek – ściągam – proadzących do wniosku – chodzi wolniej – wraz z diagnozą – mam mało RAM–u.
Najpewniej sciągasz przy okazji kupe smiecia, które Ci się w systemie odkłada. Tak więc najpierw higiena – odrobaczanie itp, oczyszczanie dysku, defragmentacja, wyłaczenie zbednych usług, programów z autostartu i nie tylko i dopiero potem sprawdzenie obciązenia pamięci.
"Tak mało" to dla jednego 128MB, a dla drugiego 3GB.
Rebe
Dodano
22.08.2004 23:02:06
maciek(smok)
Dodano:
22.08.2004 22:50:30
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1