problem z kompem.

mam problem z kompterem...a mianowicie przy włanczaniu komputer się tak jak by "muli" jakby chciał a nie mógł.
Nic nie moge zrobic myszą znaczy sie kursor sie rusza, ale nic nie idzie właczyc. Dopiero to ustaje gdy powduszam jakies kombinacje kawiszowe. Ja wybrałam "alt + tab" 2 razy i wszystko jest ok. Format głownej partycji był robiony pare razy ale po zainstalowaniu paru sterowników problem nadal występuje...nie dziala takźe ms excel. wszystko tak jakby ciągnie sie za myszą.
Przeczytałam gdzieś na forum, źe powinnam jakies oprogramowanie do klawiatury zainstalować. Zrobiłam to i problem ustał, lecz po drugim uruchomieniu kompa komplikacje wystąpiły ponownie.
Nie idzie takźe kopiwać plików przez przenoszenie z folderu do folderu, ani przesuwać ikony na pulpicie.
Po odłaczeniu klawiatury wszystko działa. Excel normalnie pracuje, komputer uruchamia się prawidłowo.
Jeźeli ktoś wie co się dzieje proszę o pomoc. z góry dziekuje.

Odpowiedzi: 5

kamaa:
bialutka:
a tak pozatym gdzie sie w BIOSie włancza to sprawdzanie klawiatury??

tyle co wiem to nie ma nic takiego jak sprawdzanie klawiatury, jest opcja która włancza klawiature na porcie USB

np. BIOS AWARD:

1. Standard CMOS Features –> HALT ON –>

są tam m.in. opcje

ALL ERRORS – bios raportuje wszystkie napotkane podczas testowania błędy i czeka na reakcję uźytkownika

NO ERRORS – bios olewa wszystkie błędy

ALL, BUT KEYBOARD – bios olewa błąd klawiatury

Pzdr.
kierofca
Dodano
04.02.2006 12:20:06
bialutka:
a tak pozatym gdzie sie w BIOSie włancza to sprawdzanie klawiatury??

tyle co wiem to nie ma nic takiego jak sprawdzanie klawiatury, jest opcja która włancza klawiature na porcie USB
kamaa
Dodano
30.01.2006 00:26:22
wszystkie sterowniki są podpisane cyfrowo. spróbuje załatwić sobie przełącznik. a tak pozatym gdzie sie w BIOSie włancza to sprawdzanie klawiatury??
bialutka
Dodano
29.01.2006 16:41:40
sprawdz czy stewrowniki sa podpisane cyfrowo start=>> uruchom=>> verifier
kamaa
Dodano
29.01.2006 13:05:33
Moźe problem jest w gnieździe :?:
W takim razie spróbowałbym podłączyć klawiaturę USB.
Gwarancji sukcesu nie ma – przyczyna moźe być zupełnie inna, ale to mi się narzuca jako pierwsze moźliwe rozwiązanie.

Pzdr.

EDIT: A, jeszcze jedno – z tego co piszesz wnioskuję, źe BIOS podczas startu nie sprawdza klawiatury. Włącz odpowiednią opcję i zobacz co wypluje – moźe pokaźe jakiś błąd.
kierofca
Dodano
28.01.2006 21:55:36
bialutka
Dodano:
28.01.2006 21:01:16
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1