Problem z kodekami
:shock: A co powiecie jezeli wam napisze ze na kazdym filmie mam zielony obraz i instalowalem juz kazda kombinacje kodekow i za kazdym razem jest ten sam efekt nie wazne czy to byl pakiet czy pojedyncze kodeki za kazdym razem bylo to samo i prosze o profesjonale wypowiedzi czym to moze byc zpowodowane.Dzieki i tymczasem.
Odpowiedzi: 7
:shock: dalej nie dziala mowilem juz ze prubowalem wielu konfiguracji i nie dziala wszystko jest bardziej zielone niz powinno
zainstaluj tylko ffdshow i ac3filter ale bez zadnych CODEC PACKOW
:shock: Probowalem juz codec7.8i_9x divx412codec Codecs6026_allin1 DivX521XP2K DivXPro52XP2K ffdshow–20050619 klcodec249s klmcodec133 muskcodec.v5 xcodecpack XviD–1.0.3–20122004 i pisze o problemie ktory pojawil mi sie w trakcie poniewaz stalo sie to przy dzialajacej konfigoracji kodekow a nie gdy cos zmienialem wiec poprostu mysle ze to cod jakis bo niemozliwoscia jest ze podczas uzywania komputera tylko do internetu i ogladania filmow cos sie popsulo a poniewasz mam tu rowniez "zawansowanego uzytkownika"jest tak zawansowany jak czog pod moja powieka chociaz mysli ze jest a jedyna co robi to gra i to ja mosze mu te gry instalowac, podejzewam poprostu ze podzczas mojej nieobecnosci cos mi namieszal i to tak konkretnie ze nie moge dojsc co zrobil ,podpieram to oskarzenie takim dowodem ze dzialo sie to juz z 5 raz i zawsze gdy muj kochany tato odchodzil od komputera wiec nasunelo mi sie to samo przez sie .Poprostu niewiem co zrobil moze jakas aplikacja zmienila ustawienia Stalo sie to gdy mialem x codek pack i ffdshow nic wiecej wszystko bylo piekne komputer dziala cudownie nie moge nazekac zreszta sam go konserwuje a doswiadczenie w tym posiadam nie przecietne ale zanic nie kojaze tych kodekow a dopiero niedawno zaczalem sie zajmowac grafka 3D dotychczas poznawale sie tylko samym systemem wiec nie wiem o co chodz.I przepraszam za takie rozciaganie sie ,ale mialem zaprawde niciekawy dzien w pelnym tego slowa znaczeniu.Dzieki za pomoc z gory bo nie chce mi sie tego znowu pisac , bedziecie mieli mniej do czytania.tymczasem...................................
Ja uźywam pakietu K–Lite ,zawsze działa.
:shock: tymbardziej ze przed pojawieniem sie tego problemu konfigoracja byla prawidlowa i wszystko chodzilo pieknie o to byl x codek pack i FFDShow
:shock: robilem i tak ale juz na samym poczatku nie mialem nadziei na jakakolwiek poprawe ,chce jeszcze skorzystac konsoli naprawczej repair ale komp mosi chodzic przez cala dobe wiec nie moge sobie na takie cos pozwolic poniewaz juz takie cos robilem majac wirusy i wtedy kompa juz wogule nie odpalilem wiec szukam kogos kto moze mi podpowiedziec jak moge to zrobic inaczej a nie mam pewnosci ze nie mam zadnego wirusa mimo ze kozystam z oryginalnego MKS 2005 i wczesniej kozystalem z wielu innych, poniewaz ten problem mi sie powtarza juz nie 1 raz wiec zrozumcie
Bo to złe kodeki były :mrgreen:
Co za duźo to nie zdrowo.
Jeźeli dasz rade usuń wszystkie ,zdeinstaluj,wyczyść rejestr po nich (mało prawdopodobne źe się uda) i zainstaluj tylko te konieczne lub jeden pakiet kodeków.
Archiwum forum się kłania.
Czasami sprzątanie nic nie daje (zawalony system) i pozostaje czekanie do następnego formatu.
Co za duźo to nie zdrowo.
Jeźeli dasz rade usuń wszystkie ,zdeinstaluj,wyczyść rejestr po nich (mało prawdopodobne źe się uda) i zainstaluj tylko te konieczne lub jeden pakiet kodeków.
Archiwum forum się kłania.
Czasami sprzątanie nic nie daje (zawalony system) i pozostaje czekanie do następnego formatu.
Strona 1 / 1