Problem z klawiaturą

Witam w temacie napisałem źe to problem z klawiaturą, ale chyba to nie do końca jest prawda, otóź testowałem inną i był ten sam problem i juź wyjaśniam:
1. Często podczas pisania powatarzają sie znaki przy naciśnięciu tylko jednego lub wyskakują inne (z głośnika systemowego wydobywa sie wtedy dźwięk)
2. Podczas zaznaczania kolejnej ikony myszką działa to w ten sposób tak jakbym trzymał klawisz CTRL
3. Problem wyskakuję często podczas gier: postacie wykonują ruchy tak jakbym wciskał dany przycisk a w rzeczywistości tak nie jest
4. Często udaje mi sie naprawić to poprzez naciśnięcie 5x SHIFT (skrót do klawiszy trwałych) ale tylko na chwile, bo po jakimś czasie problem powraca.

WinXP Pro SP2, klaw. standard PS/2, PIV 1,7 Ghz, Pamięć: 512(400Mhz)+128(333Mhz) Chipset: SiS 646 rev 0, Bios Type: American Megatrends

Odpowiedzi: 2

Szkodników brak.

A jak narazie to nie mam za bardzo jak załatwić takiej klawiatury pod USB, a wogóle to próbowałem znaleźć cos w tym moim biosie na temat ustawien klawiatury ale on jest strasznie ubogi i zastanawiałem się na upgrade'em biosa moźe to by coś pomogło. Tylko pytanie: czy moźna zaaktualizować go z innego nośnika niź z dyskietki, bo nie mam stacji dyskietek?
Mariof
Dodano
08.12.2005 14:01:05
A jak tam szkodniki.

Sprawdź kompa na klawiaturze USB.

W biosie zrób zmianę klawiatury z PS2 na USB jak opcja jest i zapisz bios Save.

Poczytaj.

http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?p=202137#202137
JNJN
Dodano
08.12.2005 12:33:09
Mariof
Dodano:
08.12.2005 01:00:02
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1