Problem z kasowaniem płyt RW przez nagrywarkę NEC ST340016A

Witam, dziwna rzecz. Przed urlopem padł mi system. Kompletnie. Dzięki temu, ze mam w kompie drugi (stary) dysk z partycją systemową, po przełączeniu w biosie udało mi się go tylko uruchomić, żeby zgrać ważne pliki. Apropo, czy to normalne, że jak się przełączy z takiej jednej partycji systemowej na drugą to włącza się przy uruchamianiu skanowanie i naprawia błędy? Wracam do tematu. Po powrocie radośnie przywróciłem sobie "normalną" partycję systemową z obrazu Ghosta i zaktualizowałem do obecnej postaci i tu ZONK. Za cholerkę nie mogę skasować płyt RW (CD i DVD). Mam oryginalne Nero OEM dołączone do nagrywarki. Odpalam StartSmart'a i jak wezmę opcję Kasuj DVD to po wybraniu tam właściwego napędu (mam jeszcze DVD Samsunga) przycisk Start jest nieaktywny. Jak wezmę opcję wypal DVD z danymi i z opcji wybiorę Wyczyść płytę to wyskakuje monit: "nazwa nagrywarki i tonie jest płyta wielokrotnego zapisu." Co tu zrobić? Nie wierzę, że to kwestia nagrywarki, bo wszystko wypala elegancko, płyty czyta też ok.

Odpowiedzi: 4

Dziwne... Pomogło. Mam tylko nadzieję, ze nie będzie tak jak w tamtym wątku i sytuacja się nie powtórzy zaraz. Dziękuję!
Termi
Dodano
03.08.2007 21:05:20
W Alkoholu ?? Zerknij -> [url]http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=667802#667802[/url]
Żółty
Dodano
03.08.2007 20:37:03
Witam Nie wiem czy jest sens sprawdzania płyty w innym urządzeniu, bo testowałem na dwóch płytach DVD (starej, nagrywanej kilkadziesiąt razy i nowej nagranej tylko raz) i jednej CD. Chiba wezmę nagrywarkę wyjmę i sprawdzę w innym komputerze. UPDATE Sprawdzałem przed chwilą w Alkoholu i też komunikat, dla każdej z płyt, że to nie jest płyta RW
Termi
Dodano
03.08.2007 16:00:07
1. Nie. 2. Sprawdź możliwość kasownaia tej płyty w innym urżadzeniu - może to jej wina ( trafiały isę przypadki płyt RW nadających się do jednokrotnego użycia, tak jak trafiali się Użytkownicy próbujący kasować płyty "jednorazowe" ).
Rebe
Dodano
03.08.2007 15:39:10
Termi
Dodano:
03.08.2007 15:14:45
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1