Problem z kartą sieciową na Asus A7N8X–X

Cze

Jak w temaci – jest problem. Po instalacji sterowników – oczywiście instalacja przebiega ok – kart ma wszystko gdzieś. :evil: Brak moźliwości jakiejkolwiek konfiguracji. Jak ktoś wie :idea: o co chodzi to proszę o pomoc.

Z góry thx.[/b]

Odpowiedzi: 6

Ponadto zobacz tu – http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7N8X–X czy masz te same sterowniki do LANa a jesli tak, to szukaj w necie sterow do chipsetu "Realtek 8201BL PHY"

Przykro mi ale drogę formalną wyczerpałem, co zaznaczyłem zresztą we wcześniejszym poście. A swoją drogą teraz to niech się w serwisie martwią.

Pozdr.
arrival
Dodano
17.03.2004 23:36:28
A na moj gust to beda jednak sterowniki. Sprobuj moze na tych pomimo tego ze sa do msi – http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_file_record.php?folder=2&kind=1&name=vialan56.exe

Ponadto zobacz tu – http://www.asus.com.tw/support/download/item.aspx?ModelName=A7N8X–X czy masz te same sterowniki do LANa a jesli tak, to szukaj w necie sterow do chipsetu "Realtek 8201BL PHY"

Nie bylo tam jakich VIA czy czego ?
EL NINO
Dodano
17.03.2004 23:13:09
Sorry ale nic z tego. :( Nie ma źadnej innej karty , sterowniki są z oryginalą płytą, ale z netu teź były ściągane – równieź ze strony Nvidii. Niemoźliwe źeby były jakieś inne stery wgrane wcześniej – po formatowaniu HDD nic nie zostaje. Nie chodzi pod Win98 – a tam nic nie moźna spi...ć, pod XP Pro lipa, RedHat 9 – teź nic (karta dodana na siłe – tzn, nie wykrył jej ale po podaniu parametrów stwierdził, źe nie moźe jej zainicjować). Na mój gust to płyta jest do d... . :|
arrival
Dodano
17.03.2004 17:42:35
Hymm ja tez mam zintegrowana karte ta sama co Ty i tez niechce mi chodzic to jest wina ze inna karta sieciowa siedzi w kompie albo sterowniki masz jakies trafne postaraj sie moze cos w biosie pozmieniac to tez czasami pomaga :wink:
Ukey
Dodano
17.03.2004 09:40:10
Karta jest zintegrowana – patrz temat. Według producenta płyty figuruje jako Realtek – jakiś tam model (teraz juź nie pamiętam), który w rzeczywistości nie istieje, przynajmniej na stronie Realteka. Na płycie instalacyjnej natomiast są sterowniki ale od 3 Com'a (dostarczone razem z płytą główną). Po zmuszeniu kompa do zainstalowania nowego sprzętu i wskazaniu karty sieciowej (bo sam jej nie wykrywa – w Bios'ie jest włączona w tryb Auto – drugi moźliwy tryb to Disabled) instaluje ją i niby jest ok ale tylko dla niego. Internetu nie ma. Karta na pinga oczywiście odpowiada ale ze swoim IP, z IP Bramy juź nie gada ani z innym kompem. Próbowwałem teź sterowników NForca ale taki sam efekt jak przy 3 Coma.

Jak ktoś ma jakiś patent to czekam na podpowiedź.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Dopiero teraz piszę szczegóły bo wcześniej jakieś problemy z zalogowaniem się były. Aha karta pod Linuxem teź nie działa. tylko tu dla odmiany nie mógł jej zainicjować.
arrival
Dodano
17.03.2004 01:31:20
Co znaczy brak mozliwosci konfiguracji ? Nie ma gdzie wpisac adresu ?
Na innych sterownikach probowales instalowac sieciowke ? Co to za karta ?
EL NINO
Dodano
08.03.2004 20:29:07
arrival
Dodano:
08.03.2004 14:29:13
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1