Problem z Kartą Graficzną

Posiadam pewien problem z którym juz od dluzszego czasu nie moge sie uporac. Posiadam karte graficzna 64 Mb Nvidia Geforce 2 MX 400 procesor 1.6 Pentium 4 Plyta ECS P4VXASD 512 Mb pamieci w dwoch kosciach oraz system operacyjny Windows XP Proffesional. Sprzet skonfigurowany jest optymalnie zainstalowane sa wszystkie Service Packi oraz dodoatkowe pliki konfiguracyjne odpowiednio zmodyfikowane. Problem to taki iz ta karta z tymi parametrami procesora powinna latac na wiekszosci gier i programow graficznych :] a tutaj zonk poniewaz nawet najprostsze gry sie zawieszaja na dluzsza chwile by potem znowu sie ruszyc na kilka sekund i od nowa to samo. Problem wystepuje tylko w grafice 3D Zainstalowane mam najnowsze sterowniki do karty (teraz 66.78, poprzednio instalowalem sterowniki starsze by zobaczyc czy to rozwiazuje problem ale nic z tego) Probowalem wszystkiego i nic (oprocz reinstalacji systemu bo to za duzo roboty;]). Jesli ktos mial problem taki lub podobny i wie jak go rozwiazac to prosze o pomoc Dziekuje z Gory :)

Odpowiedzi: 5

Próbowałem ze starszymi sterownikami i nic dalej to samo hociaz poprawila sie predkosc animacji 3D. Sprawdzalem takze chlodzenie – jest wszystko oki. Wpadlem na lepszy plan zakupic nowsza karte graficzna.:] Dzieki na pomoc wszystkim
Hask
Dodano
21.10.2004 11:58:47
Moźe się źle wyraziłem, są ciut szybsze ale są nieraz problemy z grami i programami z wyświetlaniem obrazu.

Podejrzewam źe zaleźy to od wykonania karty i pamięci na niej zainstalowanych oraz płyty głównej.
JNJN
Dodano
20.10.2004 13:09:48
JN:
Stery powyźej 40 są moźe ciut szybsze ale źle współpracują z tą kartą.

To znaczy :?:
U mnie na 45.32 śmiga elegancko(jak na swoje moźliwości :lol: )
Ad@$
Dodano
20.10.2004 12:34:32
Ja proponuje stery 28.32 lub 30.82 choć do gier przetestowany 28.32 nigdy z nim do tej karty nie było problemu,pamiętaj o prawidłowej instalacji sterów.

Stery powyźej 40 są moźe ciut szybsze ale źle współpracują z tą kartą.

Karta biurowa, jeśli masz jeszcze 128 bitową no to gry chodzą w miare.
Do tej karty obowiązkowo radiator z wentylatorem i dobrze posmarowany pastą GPU.

Czas na conajmniej GF 5700 do tej konfiguracji.
JNJN
Dodano
19.10.2004 20:55:50
IMO GF 2 MX to nie jest demon prędkości ;) Sterowniki za nowe, proponuję do GF 2 MX (sam takiego mam) zainstalować 30.82. Czy karta się nie grzeje ? Miałem podobny objaw (migał mi monitor, ale nie było to spowodowanie odświerzaniem), montaź lepszego wiatraka załatwił sprawę.
Anonymous
Dodano
19.10.2004 19:44:57
Hask
Dodano:
19.10.2004 19:35:42
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1