Problem z jakością i wyświetlaniem grafiki – poddaję się

w grach 3D mam "przeskoki" – mam wraźenie źe karta dobrze dopala, ale zachowuje się tak, jakby coś ją "dławiło". Np Quake4: gdy się nie ruszam – nic się nie dzieje, gdy się ruszę, w regularnych odstępach (ok. co 1s) występują szarpnięcia. Mam Gigabyte GA–K8NF–9; Athlon 64 3000+; 1024 MB
RAM (DUAL 2x512) Geil, HIS Radeon X800GT ICQ2 256 DDR3, dźwięk zintegrowany, karta sieciowa zintegrowana; WinXP
Ponadto mam dziwny efekt przy przesuwaniu okien Windowsa – pionowe krawędzie się łamią i nie są wygładzane. Formatowałem kompa, instalowalem ponownie sp2, stery do płyty gł, stery do karty graf – producenta (HIS). Dałem kompa do serwisu tylko bez dysku, monitora, klawiatury i myszki. Panowie mówią źe sprzęt działa jak marzenie. Próbowałem na dwóch innych monitorach (poprzez złącze VGA) i mam to samo. Próbowałem teź sterowników ze strony ATI, np 5.10, 5.11, które podobno wspomagają tą kartę graficzną.
Ponadto: Nic nie było podkręcane ani źadne urządzenie nie zostało dodane, wszystko działało dobrze do pewnego momentu (nagle). Moźe ktoś ma jakiś pomysł?

Odpowiedzi: 0

Kleemeq
Dodano:
02.12.2005 20:20:05
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0