Problem z internetem z kablówki w WinXP PRO
Witam
Mam mały problemik z internetem z kablówki. Wszytko było dobrze dopóki mój brat nie dostał sie do komputera. Zasiadam przed nim a tu internet nie chodzi. Mam modem MOTOROLA z kablówki. Podłaczony jest on przez kabelek USB. Komputer przypisuje sobie jakis dziwny adres z DHCP i wogóle nie dizlaja na nim zadne pingi. Podłaczyłem laptopa zeby zobaczyć czy internet chodzi – jets wszytko ok. Przeinstalowywałem protokoły, wyrzucałem wszytko w trybie awaryjnym i nic. Nadal net nie chodzi. Jeźeli uruchomie napraw w połaczeniu sieciowym – to wyrzuca mi komunikat ze przekroczono czas. To samo sie dzieje po wpisaniu komeny IPCONFIG /RENEW – serwer DHCP nie został odnaleziony ??
Pomocy co to moze być ??
Nie dubluj topiców, identyczny temat właśnie wyparował z działu sieci.
SLAY3R
Mam mały problemik z internetem z kablówki. Wszytko było dobrze dopóki mój brat nie dostał sie do komputera. Zasiadam przed nim a tu internet nie chodzi. Mam modem MOTOROLA z kablówki. Podłaczony jest on przez kabelek USB. Komputer przypisuje sobie jakis dziwny adres z DHCP i wogóle nie dizlaja na nim zadne pingi. Podłaczyłem laptopa zeby zobaczyć czy internet chodzi – jets wszytko ok. Przeinstalowywałem protokoły, wyrzucałem wszytko w trybie awaryjnym i nic. Nadal net nie chodzi. Jeźeli uruchomie napraw w połaczeniu sieciowym – to wyrzuca mi komunikat ze przekroczono czas. To samo sie dzieje po wpisaniu komeny IPCONFIG /RENEW – serwer DHCP nie został odnaleziony ??
Pomocy co to moze być ??
SLAY3R
Odpowiedzi: 5
Spróbuj przywracanie systemu, przed datą w której zasiadł braciszek
Tia. Oczywiscie ze sie da. Telepatycznie kurna. Szczegolnie wtedy, gdy komputer nie ma polaczenia z siecia i ustawia APIPA.kromlech:
...udostepnij zdalne sterowanie i poproś, źeby sprawdzili i ustawili parametry: DHCP, DNS maske podsieci itd. To da sie zrobić – wszystko w ten sposób mozna zrobić:D
grzes12l:
Witam
Pomocy co to moze być ??
SLAY3R
Chyba jest jakis serwis dostawcy internetu? Zadzwoń do chłopaków, udostepnij zdalne sterowanie i poproś, źeby sprawdzili i ustawili parametry: DHCP, DNS maske podsieci itd. To da sie zrobić – wszystko w ten sposób mozna zrobić:D
Nie napisałes co to za kablówka ale u mnie w aster wszystko działa przy zaznaczeniu na automatczną konfiguracje. Sprubuj moze odinstaloanie i ponowne zainstalowanie karty sieciowej czy w twoim przypadku portu usb pomoze. Ja mam motorole sb4100 i tez przez sieciówke i nigdy zadnych problemów nie było.
Jeźeli masz podłączony Modem przez USB to przeinstaluj stery.
Offtop: Masz internet z Vectry? Ja teź mam modem Motorola SB5100 ale ja się łącze przez sieciówke i przez to nigdy nie mam problemów.
Offtop: Masz internet z Vectry? Ja teź mam modem Motorola SB5100 ale ja się łącze przez sieciówke i przez to nigdy nie mam problemów.
Strona 1 / 1