Problem z internetem, inny niż wszystkie
Witam. Przeglądałem właśnie forum w poszukiwaniu jakiejś rady na problem z jakim sie spotkałem ale nic podobnego(chyba) użytkownikom się nie przytrafiło. O co chodzi. Kilka dni temu przeszedłem z połączenia za pomocą kabla i modemu na połączenie przez router bezprzewodowy. Posiadam laptop ACER Aspire 3692WLMi. Po tej zmianie nie mogę się w żaden sposób połaczyć z internetem przez Centrum Pomocy Technicznej w celu aktualizacji oprogramowania. choć przeglądarki internetowe działają i wiem że mam dostęp przez sieć bezprzewodową do internetu, Windows w centrum pomocy nie widzi połączenia. dodatkowo żadna przeglądarka nie odtwarza mi plików filmowych np takich umieszczonych na stronach onetu albo tvp. co robić??? Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 2
A mnie się wydaje, że może i by znaleźli się "mocni", gdyby pytek podał trochę więcej danych na temat problemu, sprzętu i opisu tego co zdołał już sprawdzić (błędy, stan oprogramowania, konfiguracja połączenia). Natomiast mało komu chce się delikwenta przesłuchiwać.
Na razie tylko jedna rada: zbadaj problem z odtwarzaniem filmów (kodeki jakieś zainstalowane w systemie ? blokada na FW czy innym filtrze przeglądarki ? niezainstalowane komponenty ? ), a jest spora szans że jak go rozwiążesz - w cudowny sposób uruchomi się Centrum Pomocy Technicznej.
I na najwyższego informatyka: stosuj się do tego, co znajdziesz pod linkiem w mojej sygnaturce.
chyba nie ma mocnych na takie problemy:(
Strona 1 / 1