Problem z instalowaniem Windows XP [instalowanie sieci]

Witam, od dłuższego czasu borykam się z poważnym problem, a właściwie przymusem przesiadki z Windows XP na Linuks'a Ubuntu 9.04. A wszystko zaczęło się od (najprawdopodobniej) spięcia na wejściu wtyczki zasilania przy laptopie, która zespoiła oba te elementy, z tym problemem sobie poradziłem, komputer rozebralem na czesci, wtyczke zreszta też, zrobilem nowe luty i wszystko gra, ale razem z wtyczką (mozliwe ze od skoku iskry) siadl mi LAN. Mając porobione kopie zapasowe danych, zmotywowany czysciutkimi wnetrznościami kompa rzucilem haslo "a co mi tam..", które śni mi sie do dziś po nocach i sformatowalem kompa. Wtedy na jaw wyszedl problem tego nieszczesnego LAN'a. Podczas instalacji systemu na czystym dysku, instalator zatrzymuje proces na [[b]Instalowanie sieci[/b]], nie jest to wina płyty, bo pierwsze próby odbyly sie na bootowalnym USB, nie jest to tez wina samej wersjii Windowsa bo to tez sprawdzilem, w Biosie nie mam możliwosci wyłaczenia sieci. Sam laptop to IQON robiony jedynie dla Tesco z zintegrowanymi chyba wszystkimi mozliwymi podzespołami, choc bootowanie z USB ma.. hehe Windows jest mi do życia niezbędnie konieczny. Moje pytanie wiec brzmi : - czy jest możliwość zainstalowania systemu z pominieciem tego kroku - co ew moge zrobic aby cieszyc sie Windows'em Moze da sie jakos przeniesc kopie systemu z innego kompa z mozliwie duzym prawdopodobieństwem ze zadziała. Prosze o jakąkolwiek pomoc.

Odpowiedzi: 0

flowmaster
Dodano:
17.10.2009 14:19:19
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0