Problem z instalka Windowsa XP na laptopie
Witam!
Kilka miesiecy temu kupilam laptopa z zainstalowanym WinXp i do czasu Swiat Bozego Narodzenia wszystko bylo ok, ale potem niestety "zlapalam" trojana. Udalo mi sie go pozbyc, ale prawdopodobnie zostaly przy tym uszkodzone lub usuniete jakies pliki systemowe a co za tym idzie pojawiaja sie ciagle bledy. Chce wiec zrobic reinstalke systemu. Robilam to juz nie raz i nie dwa na moim drugim kompie i nigdy nie mialam problemow.
Natomiast teraz kiedy proboje na laptopie co jakis czas pojawia sie komunikat "Zainstalowanie pliku...nie bylo mozliwe" jednak gdy wloze inna plyte(mam 3 kopie) instalacja idzie dalej, ale niestety zatrzymuje sie na 90% i tego pliku(oraz pozostalych ktore powinny zostac skopiowane powyzej 90% instalacji) nie moze skopiowac z zadnej z tych trzech plyt.
Probowalam pominac kilka z tych plikow, ale skutek jest taki ze dalszy ciag instalacji (ktory nie przebiega juz pod biosem) w ogole sie nie uruchamia.
Co jest grane? Co zrobic zeby zainstalowac ten system poprawnie?
A moze cos jest nie tak z moim napedem CD? Prosze o pomoc
Wybaczcie brak polskich znakow, ale mam niemiecki system i klawiature, a co za tym idzie umlauty:)
Odpowiedzi: 5
@up
racja też miałem ryski na płycie, i pliki nie czytały
jak zmieniłem to rzondziłem
Witam.
Czy możesz sprawdzić stan płyt, tzn. czy nie ma na nich jakiś rysek, być może to powoduje zacinanie się kopiowania plików do instalacji. Pozdrawiam.
Mam lenia i specyfikacji szukał nie będę. Miast tego zasugeruję jednak sprawdzenie - test - pamięci RAM i ew. próbę zmiany czytnika ( w tej własnie kolejności ).
Laptop: Firma Fenix, nr modelu EL80
Co do systemu to mialam te plyty juz wczesniej, z laptopem nie dostalam zadnej.
A model tego notebooka to jakaś tajemnica? Od tego trzeba zacząć? Któraś z tych 3 kopii systemu jest na oryginalnym nośniku? Dołączonym do komputera?
Strona 1 / 1