Problem z instalka Windowsa XP na laptopie

Witam! Kilka miesiecy temu kupilam laptopa z zainstalowanym WinXp i do czasu Swiat Bozego Narodzenia wszystko bylo ok, ale potem niestety "zlapalam" trojana. Udalo mi sie go pozbyc, ale prawdopodobnie zostaly przy tym uszkodzone lub usuniete jakies pliki systemowe a co za tym idzie pojawiaja sie ciagle bledy. Chce wiec zrobic reinstalke systemu. Robilam to juz nie raz i nie dwa na moim drugim kompie i nigdy nie mialam problemow. Natomiast teraz kiedy proboje na laptopie co jakis czas pojawia sie komunikat "Zainstalowanie pliku...nie bylo mozliwe" jednak gdy wloze inna plyte(mam 3 kopie) instalacja idzie dalej, ale niestety zatrzymuje sie na 90% i tego pliku(oraz pozostalych ktore powinny zostac skopiowane powyzej 90% instalacji) nie moze skopiowac z zadnej z tych trzech plyt. Probowalam pominac kilka z tych plikow, ale skutek jest taki ze dalszy ciag instalacji (ktory nie przebiega juz pod biosem) w ogole sie nie uruchamia. Co jest grane? Co zrobic zeby zainstalowac ten system poprawnie? A moze cos jest nie tak z moim napedem CD? Prosze o pomoc Wybaczcie brak polskich znakow, ale mam niemiecki system i klawiature, a co za tym idzie umlauty:)

Odpowiedzi: 5

@up racja też miałem ryski na płycie, i pliki nie czytały jak zmieniłem to rzondziłem
Small Mike
Dodano
09.02.2008 01:04:35
Witam. Czy możesz sprawdzić stan płyt, tzn. czy nie ma na nich jakiś rysek, być może to powoduje zacinanie się kopiowania plików do instalacji. Pozdrawiam.
fukagawa
Dodano
09.02.2008 00:10:58
Mam lenia i specyfikacji szukał nie będę. Miast tego zasugeruję jednak sprawdzenie - test - pamięci RAM i ew. próbę zmiany czytnika ( w tej własnie kolejności ).
Rebe
Dodano
08.02.2008 07:40:01
Laptop: Firma Fenix, nr modelu EL80 Co do systemu to mialam te plyty juz wczesniej, z laptopem nie dostalam zadnej.
bacha88
Dodano
07.02.2008 22:48:48
A model tego notebooka to jakaś tajemnica? Od tego trzeba zacząć? Któraś z tych 3 kopii systemu jest na oryginalnym nośniku? Dołączonym do komputera?
wojtt
Dodano
07.02.2008 22:35:01
bacha88
Dodano:
07.02.2008 21:56:13
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1