Problem z INSTALCJĄ XP PROFESIONAL.

Mam problem z XP Profesional, mianowicie gdy instaluje XP po pierwszym ponownym uruchomieniu komputera włącza sie ekran ładowania XP a potem pokazuje sie ekran niebieski z napisem u góry:

boot_volume_sound – czy cos takiego a niźej pisze źeby uruchomic kompa od nowa i jezeli nadal bedzie błąd to zgłosic sie do admina.

PS: Jak pierwszy raz instalowałem z tej płytki ro BYŁO OK.

Odpowiedzi: 7

Zainstalowałem dzwięk i wszystko gra – narazie nie będe sprawdzał ale przy następnej reinstalacji pokombinuje i jak cos to dam cynk.
msfifi
Dodano
28.01.2005 16:50:24
Coś mi kontroler "brzydko pachnie", ale moźe to tylko taśmy lub ich docisk – posprawdzja raz jeszcze z innymi .
Rebe
Dodano
28.01.2005 08:26:03
Eureka !!! Zrobiłem tak jak pisano na forum... naprawiłem dysk CHKDSK a potem jeszcze dla pewnosci zamieniłem kable z CD–Romu i Nagrywarki na kabel do dysku i odwrotnie. Jednak mam jeszcze jedno pytanie:

Kiedys tez instalowałem XP wszystko było OK. Zainstalowałem karte dzwiękową i wyskoczył znowu ten błąd – Unmountable_Boot_Volume. Nie wiem czy zainstalować dzwięk bo nie mam zamiaru znowu instalować systemu.

PS: Wielkie dzięki za pomoc.
msfifi
Dodano
27.01.2005 22:48:10
"a nie moźna chkdsk /? i sprawdzić jakie przełączniki są z konsoli obsługiwane ?"

Zrobiłem. Wyskoczyło aby naprawić bład przełącznik /f
ale gdy tak robie wyskakuje mi – "program nie moźe sprawdzic tego dysku, uźyj SCANDISK".

Ale nie bede robił scandisku bo to nic nieda. zrobiłem niedawno bezwzględny format całego dysku i dalej ten error wyskakuje :( Moźe pokombinowac cos z kablami ?
msfifi
Dodano
27.01.2005 20:46:10
Po chkdsk ma być spacja, czyli np chkdsk /r
JNJN
Dodano
27.01.2005 20:41:19
a nie moźna chkdsk /? i sprawdzić jakie przełączniki są z konsoli obsługiwane ?
Rebe
Dodano
27.01.2005 20:40:05
Poczytałem i zrestartowałem kompa wcisnałem F8 wpisuje chkdsk/r i pisze źe nieprawidłowy przełącznik...
msfifi
Dodano
27.01.2005 20:35:43
msfifi
Dodano:
27.01.2005 20:12:47
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1