Problem Z Instalacjaxp'eka
Jak w temacie kiedy chce zainstalowac widnowsa to mi klawiatura nagle niedziala, a w biosie normalnie chodzi z mycha to samo. Wczym moze tkwic problem? Klawa jest na PS2 :help:
Odpowiedzi: 4
Aletaksie robi wtedy jak na usb nie dziala a ja mi na ps2nie działa :/ To co moze zalatwic klawe na usb ;D
Sprawdz w BIOSie, prawdopodobnie w peryferiach, czy masz takie cos jak USB Keyboard Legacy, USB Keyboard Support lub cos w podobie. Przelacz to na Enable i sprobuj jeszcze raz. Jezeli nie ruszy, to podlacz dodatkowa klawiature PS/2.
Spotkalem sie kilkanascie razy z tym problemem, poczatkowo klawiatura jest dostepna (np. wejscie do BIOSu czy uruchomienie trybu awaryjnego) a potem podczas instalacji XP gdzies sie gubi i jak trzeba nacisnac ENTER by kontynuowac instalacje lub R by go naprawic to klawiatura jest nieobecna. Wtedy podlaczam PS/2, restartuje komputer i gra gitara.
Podlaczylem klawiature ktora ma 13 lat i tez nie idzie. Nie mam wyboru ps2/usb. Z ciekawosci wlozylem windowsa ME i tamklawa działa alenei zainstalowalembocos tam o jakis plik xpowski sie rzucalo a stacji dyskietek nie mam,ale jeszcze pokombinuje.
Instalowałeś w poprzednim systemie jakieś sterowniki. Miałeś inną klawiaturę? Sprobuj w BIOSie znaleźć opcję obsługi klawiatury, gdzie masz wybór PS2/USB. Ja kiedyś miałem identyczny problem który był właśnie tym spowodowany. Ewentualnie jak to jest jakaś wyszukana klawiatura to załatw sobie prostszą na czas instalacji.
Strona 1 / 1