Problem z instalacjami sciaganymi z internetu
Witam!
Mam dziwny problem, otoz kazda instalacja sciagneta przezemnie z internetu przykladowo sterowniki leadteka na moj komp z WinXP Home+SP2(ORG) nie chce sie instalowac podajac ze jest blad w pliku i nie moze sie zainstalowac. Sciagalem dane pliki kilkakrotnie z wlaczonym i wylaczonym anty wirusem i nie dochodzilo do skutku zas na drugim kompie ktory mam na sieci w domu wszystko bez problemu chodzi. Szukam porady co zrobic....
Mam dziwny problem, otoz kazda instalacja sciagneta przezemnie z internetu przykladowo sterowniki leadteka na moj komp z WinXP Home+SP2(ORG) nie chce sie instalowac podajac ze jest blad w pliku i nie moze sie zainstalowac. Sciagalem dane pliki kilkakrotnie z wlaczonym i wylaczonym anty wirusem i nie dochodzilo do skutku zas na drugim kompie ktory mam na sieci w domu wszystko bez problemu chodzi. Szukam porady co zrobic....
Odpowiedzi: 15
Pamiatki sprawdzilem , wynik bezbledny , glowa , reka mozg na scianie poprostu nie wiem co powoduje ten blad :). Dobrze ze mam na drugiego sciagnac jesli jest takowa potrzeba.
EL NINO:
I co sie wcinasz slepoto ? :mrgreen:
Bezwzrokowe pisanie trenuję na prekognicję się zdając ;)
O tym, źe Ty wiesz jak isę sprawdzenia dokonuje i czym to jeszcze nie powód bym nie mógł sobie popisać .
Przeczytac ponownie moj pierwszy tutaj post i wziasc sie do roboty.psysio:
Jesli to faktycznie wina pamieci to co bym mogl w takim razie zrobic ?
I co sie wcinasz slepoto ? :mrgreen:
Ściągnij memtesta czy goldmemory . wypakuj na dyksietkę i rozpocznij testy – nastaw sie na ,co najmniej parę godzin, chyba źe wcześniej program zacznie raportować błędy.
sterowniki leadteka
A pisac od razu trzeba do jakiej karty ? przeciez wystarczy tyle, jeszcze dopowiem ze open office tez sie zainstalowac nie chce.
Pełna treść błędu brzmi:
The contents of this file cannot be unpacked.The executable you are attempting to run has been corrupted. Please obtain another copy blablabla(...)
Jesli to faktycznie wina pamieci to co bym mogl w takim razie zrobic ?
Między np. leadtek, a nawet sterowników jest jednak róznica, ale3 o to mniejsza.
Tak jak i o to, źe równie dobrze informacja"źe jest jakiś bład w pliku" moźe dotyczyć kłopotu z windows installerem.
Przetestowałeś pamięć ?
EL NINO – wiesz samo ściągniecie z internetu to jeszcze nie wszystko – forma spakowania zostaje np., i działanie w zw. z niąp odjęte co do lokalizacji plików ynikowych, a i parę "podrobniejszych" kwestii.
Tedy zamiast się czepiać .......... się :mrgreen:
Tak jak i o to, źe równie dobrze informacja"źe jest jakiś bład w pliku" moźe dotyczyć kłopotu z windows installerem.
Przetestowałeś pamięć ?
EL NINO – wiesz samo ściągniecie z internetu to jeszcze nie wszystko – forma spakowania zostaje np., i działanie w zw. z niąp odjęte co do lokalizacji plików ynikowych, a i parę "podrobniejszych" kwestii.
Tedy zamiast się czepiać .......... się :mrgreen:
Do kogo teraz piszesz i z czym masz znowu problem ? Nie za bardzo rozumiem.psysio:
Facet, to ze pisze w jasnej wersji o problemie nie znaczy ze nie wiem nawet co sciagam!.
Przecieź nie podałes czym się ta niemoznośc objawia, jakie jest źródło plików itp.
Facet, to ze pisze w jasnej wersji o problemie nie znaczy ze nie wiem nawet co sciagam!. Przeciez sterowniki pochodzily ze stron producenta a sciagalem je na milion sposobow. Jednak widze ze zeby wiedziec odpowiedz na temat musze podac nawet model Monitora :twisted: ludzie! naprawde nikomu sie taki szajs nie zdarzyl jak mnie ?
Przepraszam za niedociagniecia w wiadomosci :oops:
Ty kurna wskazujesz ? :PRebe:
Nie twierdze kategorycznie, źe ot pamięć, ale wskazuję ją...
Kawy nie piles jeszcze ? Przecie stoi:Rebe:
Przecieź nie podałes czym się ta niemoznośc objawia, jakie jest źródło plików itp.
:mrgreen:psysio:
kazda instalacja sciagneta przezemnie z internetu przykladowo sterowniki leadteka
...
nie chce sie instalowac podajac ze jest blad w pliku
BTW, syn znajomego kupowal nówki prezerwatywy w Biedronce, ani razu nie smigane – ma juz polroczna corke :mrgreen: .
A tym, źe nic nie jest wieczne, a nawet więcej – coś co dopiero z fabryki wyszło teź wcale sprawne w 100% być nie musi to chyba powinieneś iwedzieć.
Nie twierdze kategorycznie, źe ot pamięć, ale wskazuję ją jako jeden z mozliwych powodów takiego zachowania systemu.
Dziękujemy za informację. Tyle tylko mozna napisac w odpowiedzi na tak przedstawiony problem.
Moźe to rzeczywiście pech, a moze tylko zabieranie isę za instalację od dupy strony – bez wgrania "wspomagaczy", bez sprawdzenia czy wersja sterownika zawiera na liście kartę itp.
Nie twierdze kategorycznie, źe ot pamięć, ale wskazuję ją jako jeden z mozliwych powodów takiego zachowania systemu.
nie moge zainstalowac sterownikow pod mojego GF'a
Dziękujemy za informację. Tyle tylko mozna napisac w odpowiedzi na tak przedstawiony problem.
Moźe to rzeczywiście pech, a moze tylko zabieranie isę za instalację od dupy strony – bez wgrania "wspomagaczy", bez sprawdzenia czy wersja sterownika zawiera na liście kartę itp.
Ludzie, przeciez ten RAM jest swiezutki, nowiutki i zadnych problemow wczesniej nie sprawial :) po reinstalce cos takie cuda sie zdarzaja.
Widocznie mam wielkiego pecha, bo nie moge zainstalowac sterownikow pod mojego GF'a :(
Widocznie mam wielkiego pecha, bo nie moge zainstalowac sterownikow pod mojego GF'a :(
Jeźlei to RAM to tylko wymiana na sprawny – moźna niby probowac obniźac timingi,ale ot się i tka kiedyś czkawką odbije.
Moźe być teź i to, źe najzwyczajniej masz pecha przy sciąganiu i fragmenty plików są "gubione" w trakcie przesyłu.
Moźe być teź i to, źe najzwyczajniej masz pecha przy sciąganiu i fragmenty plików są "gubione" w trakcie przesyłu.
Napisałeś teź, źe wyskakuje jakis błąd. Moźna ten temat podrąźyć. Jaki komunikat tego błedu?
Poprostu pisze po polsku, angielsku czy jakkolwiek inaczej ze plik jest uszkodzony(ang.corrupted).
W zwiazku z tym nawet sformatowalem wszystkie partycje i przeinstalowalem winde jednak efekt identyczny.
Probowalem tego fixa, efekt identyczny, zas problem z plikami pojawia sie czasami, to chyba zalezy czy dana instalacja ingeruje w system.
Pliki sciagasz przegladarka, czy moze jakims wspomagaczem, ciagnacym jednoczesnie kilka watkow ?
Ściagałem Firefoxem , Explorerem , Flashgetem, Download Axceleratorem i dalem se spokoj :P.
Jaki to moze miec zwiazek z pamiecia ? a jesli by mialo
to w jaki sposob to naprawic ?
Dzieki za odpowiedzi.
Sprawdz sobie pamiec jakims programem.psysio:
...nie chce sie instalowac podajac ze jest blad w pliku...
Pliki sciagasz przegladarka, czy moze jakims wspomagaczem, ciagnacym jednoczesnie kilka watkow ?
Inne pliki o rozszerzeniou .exe działają?
Jeśli nie moźe byc potrzebny fix na nie:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq24
Napisałeś teź, źe wyskakuje jakis błąd. Moźna ten temat podrąźyć. Jaki komunikat tego błedu?
Jeśli nie moźe byc potrzebny fix na nie:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq24
Strona 1 / 1