problem z instalacja
Dobry
Mam problemik: a mianowicie u qmpla na laptopie sa usuniete partycje z sys. wiec ma czysty dysk ale jak przy probie instalowanie Windowsa wyskakuje komunikat ze " insert system disk in drive press any key when redy" ok robie tak ale instalka nie rusza. Mam bootowanie z Cd, a windows hmm.. sprawdzalem na 3 wszystkie chyba sa bootowalne z czego 3 zrobilem programem do bootowania win NLite. Sam niewiem co zrobic??
Odpowiedzi: 1
"Sam niewiem co zrobic??"
Pewnie poczytać w podręczniku użytkownika na temat sposobu instalacji systemu ( wywołania opcji z sekwencją bootowania związanych ).
Można też - w tej samej "książce" sprawdzić czy nie należy używać zawartości partycji recovery lub takiejż płyty.
Gdybym ja chciął się dowiedzieć jak problem z instalacją rozwiązać to podałbym choćby informację dotyczącą modelu laptopa - może ktoś by sięgnął do googli by specyfikację sprawdzić i zechciął mnie w tym zastapić, a tym samym mi pomóc.
Strona 1 / 1
ja mam taki sam problem w laptopie :) jedyne co Ci zostaje to boot z dyskietki startowej. Ja windowsa musze instalować z pod windowsa bo mój nośnik danych nie obsługuje bootowania chociaż instalka windowsa jest bootowalna