Problem z instalacja

zrobilem dyskietka windows ME i to był dysk F ale oczywiscie nie mozna uruchomic poprzes setup.exe bo dos tego nie obsluzy trzeba przez Fi386\winnt ale to tez nie działa wsio pieknie pliki do instalacji sie kopiuja ale nie dziala po restarcie mianowcie Instalacja nie moźe znaleś umowy licencyjnej uzytkownika (EULA) czyli wychodzi na to ze nie ma kodu wpisanego ale nigdzie nie moglem go wpisac. Mozna go wpisac poprzez setup.exe ale tego nie uruchomie ktos ma jakis pomysł ?? Moze cos takiego ze wkladam dyskietke robie uruchom z CD–ROMEM a potem jakas komenda run F: czyli zeby cd zrobil autorun

Odpowiedzi: 4

no i co 6 dyskietek !! Wlasnie to zrobilem i co na 3 mam blad ciagalem z MS mam blad w pci cos tam
paweb
Dodano
17.08.2005 22:06:50
Raz jeszcze spytam – dlaczego nie uźyjesz dyskietek startowych dla XP, kóre MS udostępnia , a i w sieci poza stronami MS się bez trudu trafiają ?

PS.
Objaw z brakiem EULI wcale nie musi oznaczac zwalonej płyty – moźe to byc płyta upgrade ( były i takie ).
Rebe
Dodano
17.08.2005 21:48:45
Pyłta jest botowalna ale moj laptop cos nie chce botowac z CD pomimo ze jest ustawiuone w biosie. Wiec instalowalem z dyskietki teraz mam juz startowy 98. Ale nie idzie jakby sie nie przezucil plik eula.txt tylko nie wiem gdzie go wrzucic z cdromu na dysk :(
paweb
Dodano
17.08.2005 21:36:45
Jak dla mnie to pora juź późna – Dobranocka trwa – i moźe z tego powodu mam problemy z rozumieniem o co chodzi, ale ....
1. Dlaczego nie uźywasz opcji bootowania z płyty instalatora ?
2. Dlaczego kombinujesz z dyskietką z ME skoro są w sieci obrazy dyskietek startowych dla XP ?
3. Co oznacza
zrobilem dyskietka windows ME i to był dysk F
– nie jestem bowiem w stanie pojąć dlaczego uźywasz polecenia subst ?

Dalej pytać nie bede, bo ......spać mi się chce.

PS.
W wypadku , gdybyś na pytanie pierwszy chiał napisać : "Bo ta płyta nie jest bootowalna" – to z przyjemnością Ci donosze, źe jest proste rozwiązanie . Zgłosić się do Microsoftu z informacją, źe sprzedano Ci piracką wersję systemu, bowiem wszystkie płyty oryginalne mają mozliwość bootowania z nich.
Rebe
Dodano
17.08.2005 21:14:11
paweb
Dodano:
17.08.2005 20:39:19
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1